آمار جانگداز قربانيان كرونا از ۳۰۲ هزار نفر بيشتر است
• رييسي: استانهاي مرزي قرمز شده اند. ۱۳ شهرقرمز در سيستان و بلوچستان، كرمانشاه، هرمزگان، كرمان و بوشهر
• مردانی: هر نوع تجمع و میتینگ انتخاباتي باعث انتشار ویروس کرونا و بروز پیک بعدی مي شود
• توکلی: موج چهارم از موجهای قبلی بسیار خطرناکتر و میزان مبتلایان و مرگ بسيار بيشتر بود. معلوم نيست چه موقع موج چهارم به اتمام میرسد یا اینکه وارد فاز پنجم میشویم یا خیر
• شورای شهر تهران: ۲ ماه از پیک چهارم گذشته و تا زمانی که ۵۶میلیون واكسينه نشوند، پیک کشنده پنجم محتمل است
• دانشگاه پزشکی ایرانشهر: جنوب سیستان و بلوچستان قرمز است و آمار مبتلایان نسبت به هفته قبل ۱۵۰ درصد افزایش یافته و ظرفیت بيمارستانهاي ايرانشهر و چابهار۱۰۰درصد تكميل شده است
سازمان مجاهدين خلق ايران بعد از ظهر امروز یکشنبه ۹ خرداد ۱۴۰۰ اعلام كرد آمار فاجعه بار و جانگداز جانباختگان كرونا در ۵۴۳ شهر از ۳۰۲ هزار نفر فراتر رفت. شمار قربانيان در آذربایجان شرقی به ۱۲۳۹۳ نفر، در آذربایجان غربی به ۱۱۳۴۳ نفر، در البرز به ۸۴۷۸ نفر، در اصفهان به ۲۰۱۴۰ نفر، در بوشهر به ۳۱۵۴ نفر، در تهران به ۷۰۶۷۶ نفر، در خراسان رضوی به ۱۸۳۶۵ نفر، در خوزستان به ۱۸۸۴۹ نفر، در سیستان و بلوچستان به ۶۹۳۶ نفر، در فارس به ۱۰۰۳۷ نفر، در کردستان به ۵۱۷۲ نفر، در کرمان به ۶۷۵۳ نفر، در گلستان به ۷۳۲۵ نفر، در لرستان به ۱۲۱۲۰ نفر، در مرکزی به ۶۲۷۸ نفر، در هرمزگان به ۳۷۰۵ نفر و در همدان به ۶۶۷۳ نفر رسیده است.
رییسی سخنگوی ستاد کرونا گفت: تا ۱۴ روز ديگر مرگ و میر روزانه به زیر ۱۰۰ نفر نمی رسد.ما ۱۳ شهر قرمز در ۵ استان بوشهر، هرمزگان، کرمانشاه، کرمان و سیستان و بلوچستان داریم. مشاهده میکنید که تقریبا شهرهای استانهای مرزی قرمز شدهاند» (ایسنا ۹ خرداد۱۴۰۰).
مردانی، عضو کمیته علمی ستاد کرونا گفت: « هر نوع تجمع و میتینگهای تبلیغاتی ویژه انتخابات باعث انتشار ویروس کرونا در بین مردم و بروز پیک بعدی کرونا در هفتههای آتی شود» (تابناک ۹ خرداد۱۴۰۰).
در تهران، زالی،رئیس ستادکرونا گفت: وضعيت تهران شکننده است. «استانهایی همچون سیستان و بلوچستان و هرمزگان و بوشهر به شدت در حال مبارزه با سویههای نوین بیماری هستند و همکاران ما به شدت در حال تلاش هستند که از گسترش این سویههای جدید به سایر استانها جلوگیری شود» (خبرگزاری سپاه پاسداران ۹ خرداد۱۴۰۰).
توکلی معاون ستاد کرونا در تهران گفت: «موج چهارم نسبت به موجهای قبلی بسیار خطرناکتر و میزان مبتلایان و مرگ و میر بيشتر بود. هنوز وارد فاز آرامش نشدهایم و شیب نزولی با کندی و تأخیر پیش میرود و نمیتوان پیشبینی کرد چه موقع موج چهارم به اتمام میرسد یا اینکه بعد از آن وارد فاز پنجم میشویم یا خیر. به نظر میرسد تا اواخر خرداد درگیر موج چهارم باشیم. موج چهارم بزرگترین و طولانیترین موج بود و ویروس انگلیسی غالب بود» (خبرگزاری حکومتی مهر ۹ خرداد۱۴۰۰).
رییس کمیته سلامت شورای شهر تهران گفت: «از اواسط فروردین۱۴۰۰ که زنگ خطر آغاز پیک چهارم کرونا به صدا درآمد تا امروز، اغلب شهرهای کشور و به خصوص پایتخت، شرایط سختی را تجربه می کنند و نزدیک به ۵۰۰۰نفر در بخش مراقبت های ویژه با مرگ دست و پنجه نرم می کنند. تا زمانی که واکسیناسیون ۷۰درصد جمعیت یعنی حدود ۵۶میلیون نفر به پایان نرسد، غفلت از رعایت پروتکل های بهداشتی می تواند ما را با پیک کشنده پنجم کووید-۱۹ درگیر کند» (همشهری ۸ خرداد۱۴۰۰).
محمد روشنی مدیر عامل سازمان تاکسیرانی تهران با تاكيد بر اينكه تا كنون ۴۰۰ راننده تاكسي در تهران در اثر كرونا فوت كرده اند گفت: بايد «به مساله واکسیناسیون رانندگان تاکسی عنایت ویژه شود. التماس و خواهش میکنم که به قشر رانندگان تاکسی نیز توجه شود، چرا که هیچ قشری به اندازه رانندگان تاکسی تلفات نداده است» (سایت عصرایران ۹ خرداد ۱۴۰۰).
در سیستان و بلوچستان، رییس دانشگاه پزشکی ایرانشهر گفت: « وضعیت در جنوب سیستان و بلوچستان قرمز است و با یک بحران شدید مواجه هستیم.آمار مبتلایان نسبت به هفته قبل ۱۵۰ درصد افزایش یافته و ظرفیت بیمارستان ها رو به تکمیل شدن است. با تکمیل شدن ظرفیت ۱۰۰درصدی بخش کرونا در ایرانشهر و چابهار با مشکل بستری بیماران مواجه هستیم» (ایسنا ۹ خرداد ۱۴۰۰).
دبيرخانه شوراي ملي مقاومت ايران
۹ خرداد ۱۴۰۰ (۳۰ مه ۲۰۲۱)