نقض توافق اتمي و پروتكل الحاقي توسط رژيم ايران، طبق دو گزارش جديدآژانس بين المللي انرژي اتمي
اعمال مجدد شش قطعنامه شوراي امنيت ملل متحد و فعال كردن مكانيزم ماشه ضروري و فوري است
دو گزارش جديد مدير كل آژانس بين المللي انرژي اتمي، به شوراي حكاماين آژانس در مورد برنامه اتمي رژيم ايران،حاكي از نقض مكرر پروتكل الحاقيNPTو نقض توافق اتمي(برجام) ميباشد. در يكي از اين دو گزارش تحت عنوان «توافق تضمين NPT با جمهوري اسلامي ايران»تصريح شده است كه«آژانس در نتیجه ارزیابی های مداوم خود، تعدادی از سؤالات مربوط به مواد احتمالی هستهای اعلام نشده و فعالیتهای مربوط به هستهای را در سه نقطه در ایران شناسایی کرده بود که توسط ایران اعلام نشده بود».
اين گزارش در خلاصه پاياني خود مينويسد:«آژانس بشدت نگران است كه ایران، بیش از چهار ماه است که دسترسی به آژانس را تحت ماده (۴) (بند ۱) و ماده C.5.پروتکل الحاقی ، به دو مکان نداده است و تقریباًیک سال است که حاضر به مباحث محتوايي برای روشن شدن سوالات آژانس مربوط به مواد هستهایاحتمالی اعلام نشده و همينطور فعاليتهاي مرتبط با موضوع هستهاي نگرديده است. اين اقدامات تاثير منفي بر توانايي آژانس براي روشن كردن و حل سوالات و در نتيجه ارائه تضمينهاي معتبر در مورد عدم وجود مواد و فعاليتهاي هستهاي اعلام نشده در اين نقاط در ايران گشته است.»
در گزارش ديگر كه به راستي آزمايي پايبندي رژيم به تعهداتش در قطعنامه ۲۲۳۱ و برجام اختصاص دارد آمده است كه رژيم آخوندي«تاتاریخ ۲۰ می ۲۰۲۰میزان۶/۱۵۷۱ كيلوگرم اورانيوم غني شده در اختيار دارد»و «از تاریخ۸ ژوئیه۲۰۱۹ ایران شروع به غنی سازیUF6 با غنای بالاتر از ۶۷/۳ درصد …تا۵/۴ درصد از اورانیوم۲۳۵ کرده است. ایران همچنین به انجام فعالیت هایغنی سازی خاص که مطابق با برنامه تحقیق و توسعه دراز مدت خود نیست، آنچنان که در تاریخ۱۶ ژانویه۲۰۱۶ به آژانس اعلام شده بود، ادامه داده است».این در حاليست كه طبق توافق اتمي رژيم تنها مجاز به غني سازي۶۷/۳ درصدو ذخيره سازي ماكزيمم ۸/۲۰۲ كيلوگرم اورانيوم غني شده ۶۷/۳ است.
گزارشهاي جديد سازمان انرژي اتمي، يك بار ديگر نشان ميدهد كه رژيم ايران از پروژه ساختن بمب اتمي دست نكشيده است. خانم مريم رجوي رييس جمهور برگزيده مقاومت ايران بلافاصله پس از امضاي توافق اتمي در ۱۴ ژوييه ۲۰۱۵اعلام كرد«دور زدن شش قطعنامه شوراي امنيت راه فريبكاري ملايان و دستيابي آنها به بمب اتمي را نمي بندد». عملكردهاي رژيم آخوندي پنجسال پس از توافق اتمي اين حقيقت را به اثبات رسانده است. ادامه عدم شفافيت در خصوص ابعاد محتمل نظامي، كاركردهاي مركز هدايت برنامه تسليحات هستهاي توسط سازمان پژوهش نوين دفاعي(سپند) و سايت مخفي براي آزمايشات مركز تحقيقات و توسعه فنآوري انفجار و ضربه (متفاض) در اين شمار است.
خانم رجوي پيش از اين در ۱۶ دي ۱۳۹۶ تصميم رژيم آخوندي مبني بر عدم پايبندي به «محدودیت در تعداد سانتریفیوژها، ظرفیت، درصد، و میزان اورانيوم غنی شده، و تحقیق و توسعه» را خروج عملي اين رژيم از توافق اتمي توصيف كرد و بر ضرورت و فوريت فعال كردن مكانيزم ماشه توسط شوراي امنيت ملل متحد و اعمال مجدد شش قطعنامه اين شورا تأكيد كرد. وي افزود رژيم ضدبشري آخوندي همه امكانات و امتيازهايي كه توافق اتمي در اختيارش قرار داد، در خدمت صدور تروريسم و جنگ افروزي خارجي و سركوب داخلي به كار گرفت.
دبيرخانه شوراي ملي مقاومت ايران
۱۹ خرداد ۱۳۹۹(۸ ژوئن ۲۰۲۰)