سال ۱۳۹۶

سپاه پاسداران عامل اصلي جنگ افروزي و تروريزم در منطقه

تلاش پاسداران براي تصرف معبر زميني عراق- سوريه و وصل زميني به ساحل شرقي مديترانه

 رژیم آخوندی جنگ افروزی و مداخلات جنایتکارانه خود در سوریه را گسترش مي دهد و در صدد است به هر نحو ممکن با تصرف معبر زميني عراق- سوريه به سواحل شرقي مديترانه وصل شود.

شمار شبه نظاميان مزدور سپاه در سوريه به بيش از ۱۰۰ هزار تن مي رسد بخش عمده اين نيروها را شبه نظاميان مزدور افغاني، عراقي، لبناني و پاكستاني تشكيل مي دهند. حدود يك سوم آنها شبه نظاميان سوري هستند كه با الگوي بسيج در ايران توسط سپاه سازماندهي شده اند. كليه اين نيروها توسط پاسداران تأمين مالي و تسليحاتي شده و تحت كنترل و فرماندهي آنها قراردارند.

در روز ۱۴ ژانويه ۲۰۱۷ پاسدار سرتيپ حسين يكتا، يكي از سركردگان پاسداران و مسئول قرارگاه خاتم، شمار افغانيهاي تحت فرماندهي پاسداران در سوريه را، كه در لشگري موسوم به فاطميون سازماندهي شده اند، ۱۸ هزار نفر اعلام كرد. افغانيهاي مقيم ايران، به خاطر فقر و بيكاري و نداشتن مدارك قانوني و با اعمال فشارهاي مختلف از جانب رژيم مجبور به رفتن به جنگ سوريه مي شوند.

جزييات جديد به دست امده از داخل رژيم ملايان حاكي از ان است كه :

۱-در حال حاضر نيروهاي افغاني به طور ثابت روزهاي سه شنبه به سوريه اعزام مي شوند. سپاه، افغانيهاي مقيم استانهاي مركزي ايران را ابتدا در مركز سپاه در جنوب تهران (واقع در روبروي ايستگاه متروي قبر خميني) ثبت نام مي كند و سپس به پادگان موسوم به خيرالحافظين در شهريار(جنوب غربي تهران) فرستاده و سپس از فرودگاه خميني با هواپيماهاي شركت ماهان و شركت ايران اير به دمشق فرستاده مي شوند. هر هفته حدود دو هزار نفر افغاني از پادگان خيرالحافظين به سوريه اعزام مي شوند.

استانداريهاي رژيم در استانهاي مختلف دفتر ثبت نام براي افغانيها ايجاد كرده اند.

برخي از افغانيها ابتدا در يك پادگان آموزشي سپاه در اطراف قم دوره آموزش نظامي مي گذرانند و پس از آن اعزام مي شوند. برخي ديگر بعد از اعزام به سوريه آنجا آموزش مي بينند.

۲- كليه نيروهايي كه توسط سپاه وارد سوريه مي شوند، از فرماندهي سپاه در ساختمان شيشه یي در جنب فرودگاه دمشق كارت شناسايي ورود به سوريه دريافت مي كنند. ساختماني كه به نام ساختمان شيشه اي شناخته ميشود، يك ساختمان پنج طبقه است كه مركز فرماندهي نيروهاي سپاه پاسداران در سوريه در آنجا مستقر است. نيروهاي افغاني به پادگان شيباني (موسوم به پادگان امام حسين) در غرب دمشق منتقل و از آنجا به مناطق مختلف سوريه توزيع مي شوند. نيروهايي كه در ايران اموزش نديده اند، دوره آموزشي خود را در همين پادگان طي مي كنند. نيروهاي افغاني یک ماه و نیم تا دو ماه در سوريه مي مانند. با شدت گرفتن جنگ در سوريه در ماههاي اخير اعزام اين نيروها افزايش يافته و تعداد زيادي از افغانيها كشته شده اند. در ميان افغانيهاي اعزام شده كودكان ۱۴ ساله نيز به چشم مي خورند.

۳- سپاه پاسداران در سوريه از شبه نظاميان عراقي از جمله سپاه بدر، حركت النجباء، عصائب اهل حق، كتائب امام علي، كتائب سيد الشهدا، حركت الابدال، حركت انصارالله اوفياء، سراياي خراساني،كتائب صفين و … به طور گسترده استفاده مي كنند.

به این منظور از جمله يك پادگان آموزشي در منطقه پل نو در خارج آبادان در مسير شلمچه براي گروه الابدال ايجاد كرده است. افراد اين گروه ابتدا از بصره به اين پادگان منتقل و بعد از گذراندن دوره كوتاه آموزش نظامي و عقيدتي به سوريه مي روند. اين گروه يك دفتر در خيابان اميرآباد در مركز شهر آبادان دارد كه مسئول آن شخصي به نام ابوفاطمه العماره است.

فرمانده كل الابدال ابواكرم الماجدي و معاون وي كمال حسناوي و فرمانده نيروهاي اين گروه در سوريه مصطفي ازبيدي، معروف به ابوفدك، است. به تازگی بخشي از نيروهاي ابدال به كمك كتائب سيد الشهدا، به منطقه التنف فرستاده شده اند. بخش ديگري از نيروهاي اين گروه در منطقه مرزي رطبه در داخل عراق و بخش ديگري در تيپ ۳۹حشد الشعبي عراق سازماندهي شده اند.

۴- گروه عراقي ديگري كه در سوريه نيرو دارد موسوم به كتائب امام علي است كه يك تيپ نيرو در سوريه دارد. در ماه اوت ۲۰۱۷، عده یي از افراد اين گروه براي يك دوره آموزشي چند ماهه به يك مركز مخفي سپاه در اطراف تهران رفتند. فرمانده آنها حاج ابوعلي است. بخشي از نيروهاي اين گروه در منطقه ديرالزور هستند و فرمانده آنها محمد الباوي ملقب به ابوعبد است. نيروهاي اين گروه به طور ثابت، از شهر آبادان در جنوب ايران به دمشق فرستاده مي شوند.

 

فرماندهي جنگ زميني در سوريه توسط سپاه پاسداران

۵فرماندهی عمليات زميني در سوريه تحت کنترل سپاه پاسداران قرار دارد. مقر فرماندهي سپاه در ساختمان شيشه یي واقع در مجاورت فرودگاه دمشق واقع شده است. پاسداران سوريه را به چند جبهه عملياتي تقسيم كرده اند. هر جبهه يك مقر فرماندهي دارد كه جزييات آن در ژوئيه ۲۰۱۶ توسط مقاومت ايران افشا شد. يكي از فرماندهان عملياتي سپاه به نام جواد قرباني در مصاحبه با روزنامه جام جم در ۲۱ ژانويه ۲۰۱۷ به وجود سه قرارگاه در سوريه شامل قرارگاههاي موسوم به رقيه در حلب (جبهه شمالي)، نبي بين حلب و دمشق (جبهه مياني) و زينب در سمت درعا (جبهه جنوبي) اعتراف كرد. وي كه يكي از فرماندهان محورهاي قرارگاه زينب بود مي گويد: «در این قرارگاه ما همزمان در ۲۹ نقطه می‌جنگیم، یعنی ۲۹ خط مقدم داریم».

۶فرماندهي جبهه ها بقرار زير است:

  • پاسدار جواد غفاری، از فرماندهان جنگ ایران و عراق، از چهار سال پیش فرماندهی نظامی حلب و جبهه شمالی سوریه را به عهده داشت و از اواخر ۲۰۱۶ به فرماندهی میدانی کل نیروهای سپاه در سوریه منصوب شد. او يكسال پيش به همراه قاسم سلیمانی جداگانه با بشار اسد و حسن نصرالله ملاقات کرد. ديكتاتور سوريه در اين ديدار از او تقدیر نمود.
  • پاسدار سرتيپ رحيم نوعي اقدم معروف به ابوحسين فرمانده جبهه جنوبي است كه در قرارگاه زنيب در ۵۰ كيلومتري جنوب دمشق به سمت درعا مستقر است. وي از فرماندهان سابق سپاه در استان اردبيل بوده است.
  • فرمانده جبهه مياني يكي از فرماندهان سپاه به نام ابو باقر است كه معاون پاسدار جواد غفاري نيز محسوب مي شود. او حدود يك سال است كه در ساختمان شيشه یي مستقر شده است. محل استقرار فرماندهي تاكتيكي وي در جبهه شرقي سوريه متناسب با محل عمليات تغيير مي كند.

 

تلاش پاسداران براي تصرف معبر زميني بين عراق و سوريه

۷-در چند ماه اخير، سپاه نيروهاي خود را براي تصرف معبر زميني بين عراق و سوريه متمركز كرده است. فرماندهان سپاه در هر دو طرف مرز فرماندهي شبه نظاميان را به اين منظور در دست دارند. آنها مي خواهند كنترل حدود ۴۰۰ كيلومتر نوار مرزي را به دست بياورند.

  • در معبر الوليد در بخش جنوبي نوار مرز بين عراق و سوريه (در مجاورت مرز اردن) ، در طرف عراق نيروهاي عصائب اهل حق، كتائب حزب الله و كتائب سيد الشهدا و يك گردان از نيروهاي جنبش انصارالله اوفياء عراق مستقر هستند. حاج حامد يكي از معاونان قاسم سليماني، براي فرماندهي و پيشبرد اين طرح به همراه نيروهاي كتائب حزب الله است. در همين معبر از سمت سوريه نيز كتائب سيد الشهدا و كتائب حزب الله و … در حال پيشروي به سمت مرز هستند.
  • در معبر قيروان در بخش شمالي نوار مرزي بين عراق و سوريه نيز نيروهاي سپاه در طرفين مرز تلاش مي كنند كه اين معبر را به سمت سوريه باز كنند و بخشي از گروههاي شبه نظامي وابسته به سپاه در اين معبر متمركز شده است. بخشي از نيروهاي گروه كتائب امام علي در اين منطقه مستقر هستند.
  • به موازات دو جبهه فوق سپاه تلاش مي كند كه معبر مياني را با تصرف شهرهاي ديرالزور و الميادين و آلبوكمال باز كند و به اين منظور شمار زيادي از نيروهاي افغاني و عراقي و پاكستاني را به اين محور فرستاده است.

 

نفرت مردم ايران و سوريه از جنگ افروزي در سوريه

۸-تلفات بالاي سپاه در سوريه باعث خشم و نفرت خانواده هايشان شده به نحوي كه پاسداران تلاش مي كنند از اعزام پرسنل ايراني سپاه به سوريه كاسته و به جاي آنها از شبه نظاميان غير ايراني استفاده كند.

نارضايتي و نفرت عمومي از ادامه جنگ سوريه كه هزينه هاي طاقت فرسايي را به مردم ايران تحميل كرده روزافزون است، به نحوي كه شعارهايي مانند «سوريه را راه كن، فكري به حال ما كن» در اعتراضات و تظاهرات اجتماعي عموميت پيدا كرده است.

 بنا بر گزارشات از درون رژيم، در يكي از جلسات شورايعالي امنيت رژيم در سپتامبر ۲۰۱۷، قاسم سليماني گفته است كه در سوريه همه مردم مخالف رژيم ايران هستند، زيرا رژيم را عامل ادامه جنگ و كشتار و ضايعات ناشي از آن دركشورشان مي دانند. بنا به گفته قاسم سليماني در آن نشست، حتي شيعيان سوريه كه رژيم روي آنها حساب مي كرد از عملكرد رژيم ايران فوق العاده ناراضي و خشمگين هستند. جز شخص بشار اسد حتي مقامات بالاي دولتي و اغلب وزیران هم رژيم ايران را عامل اين جنگ در داخل سوريه مي دانند. به نحوي كه برخي از محافظان بشار اسد و افراد حفاظت اطلاعات ارتش سوريه از پاسداران هستند. بشار اسد به فرماندهان و پرسنل ارتش سوريه اعتماد ندارد. برخي از فرماندهان سپاه به اين منظور لباس فرم ارتش سوريه را پوشيده و قيافه ظاهري خود را تغيير داده اند.

دبيرخانه شوراي ملي مقاومت ايران

۱۹ مهر ۱۳۹۶ (۱۱ اكتبر ۲۰۱۷)

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا