نقض مستمر توافقات، خنثی و بی محتوا کردن پیش نویسها و پیشنهادات ملل متحد توسط دولت عراق و درخواستهای برحق ساکنان اشرف برای انتقال پنجمین گروه به لیبرتی
همزمان با سفر مالکی، نخست وزیر عراق، به تهران برای دیدار با خامنه ای و توسعه روابط دو جانبه، رژیم ملایان اعلام کرد حجم مبادلات دو کشور در سال ۱۳۹۰ با ۵۰درصد افزایش نسبت به سال قبل از آن به ۷/۹ میلیارد دلار رسیده و امسال به ۱۲ میلیارد دلار می رسد.
دولت عراق بهترین امکانات را برای دور زدن تحریمهای ملل متحد برای رژیم ایران فراهم کرده است. به گفتة مقامها و رسانه های رژیم، سوریه و بحرین و موضوع مجاهدین در دیدار مالکی و خامنه ای مورد بحث قرار میگیرد.
در حالیکه دولت عراق حداکثر فشار را برای ادامه انتقال ساکنان اشرف به لیبرتی وارد می کند و در حالیکه در لیبرتی از تأمین حداقل نیازمندیهای انسانی جلوگیری می کند، پیش نویسها و پیشنهاداتی را که نماینده ویژه دبیرکل در عراق طی گفتگوهای طولانی و مکاتبات متعدد به نمایندگان ساکنان، قبولانده است، یکی پس از دیگری، خنثی و بی تأثیر و از محتوا تهی می کند. به این ترتیب، در فاصله ۲۵ مارس تا ۲۱ آوریل، یعنی در کمتر از یکماه، از هفت پیش نویس (درافت) سرانجام آنچه باقی مانده است، چیزی جز کلی بافی و مشروط کردن همه نیازمندیها و درخواستهای برحق ساکنان به « توافق دولت عراق» نیست. از انتقال منابع آب و فاضلاب و تعداد ژنراتور و وسایل آشپزخانه از اشرف و ساختن سایبان برای بنگالهای بدون حفاظ و سیمان پیاده روها برای بیماران و معلولان و کاشتن یک درخت و استفاده از لیفتراک و جراثقال در لیبرتی و حتی سمپاشی در فصل گرما که مارها و حشرات موذی بیرون می آیند، همه چیز، مشروط به توافق نامتصور دولت عراق شده است .تعهدات این دولت برای تأمین آب و برق از طریق شبکة سراسری نیز هیچ تضمین اجرایی و زمانبندی مشخص ندارد. در حالیکه حل مساله آب از نظر تکنیکی بسیار ساده و در عرض چند روز عملی است. تقاضاهای مستمر دو ماهه ساکنان از نماینده دولت عراق در حضور ناظران یونامی به جایی نرسیده و هم اکنون لیبرتی با بحران بی آبی مواجه است.
مجروحان و بیماران اشرف بهویژه کسانی که از کمر به پایین فلج هستند و نمیتوانند راه بروند، نمیتوانند خودروها و سرویسها و بنگالهای ویژة زندگی روزانه خود را به لیبرتی ببرند و باید شکنجه دائمی و مرگ تدریجی را بپذیرند.
تعهدات و توافقات پیشین که پس از هفته ها گفتگو در نامه های نماینده ویژه دبیرکل امضا شده است، از قبیل عقب کشیدن پلیس از داخل کمپ، ممانعت از حضور مأموران رژیم ایران در لیبرتی، انتقال ژنراتورهای ایستگاه برق ساکنان اشرف و حق انتقال ۱۰خودرو برای هر گروه ۴۰۰نفری، یکی پس از دیگری نقض می شوند. در عوض کیوسکهای پلیس در لیبرتی افزوده می شود و نیروی زرهی هم وارد می شود. همه چیز نشاندهنده مخالفت رژیم ایران و دولت عراق با راه حل مسالمت آمیز و انواع و اقسام بهانه گیری و اشکالتراشی و سنگاندازی در این مسیر است.
در اثر فشارهای وارد بر ساکنان اشرف در شب سال نو ایرانی، در جریان انتقال سومین گروه به لیبرتی یکی از ساکنان جان خود را از دست داد. در سالروز ۸آوریل، ۲۹تن در اثر حمله نیروهای عراقی مجروح و مصدوم شدند. حقوق بشر و حقوق انساندوستانه بین المللی وحقوق پناهجویان لگد مال می شود و سازمان ملل دولت عراق را به تبعیت از قوانین و التزامات بین المللی وادار نمی کند و حتی از یک موضعگیری رسمی و علنی هم خودداری می کند.
بههمین خاطر رئیس جمهور برگزیده مقاومت ایران با قویترین اعتراض علیه فشارهای روز افزون بر ساکنان اشرف و لیبرتی و بی خانمان سازی و جابهجایی اجباری آنها از رئیس جمهور آمریکا و دبیرکل ملل متحد خواستار جلوگیری از وقوع یک تراژدی انسانی به ویژه در مورد زنان شد (اطلاعیه دبیرخانه شورای ملی مقاومت ایران-۳۰ فروردین ۱۳۹۱).
خانم رجوی خاطرنشان کرد دولت آمریکا که با یکایک ساکنان اشرف موافقتنامه حفاظت تا فرجام نهایی امضا کرده و به همگی آنها کارت «شخص حفاظت شده» داده است در مقابل هر آسیبی که به ساکنان اشرف و لیبرتی وارد شود مسئولیت دارد و باید رفتار انسانی از جانب دولت عراق با آنها را تضمین کند.
ساکنان اشرف و لیبرتی در نامهیی که در روز ۲ اردیبهشت (۲۱آوریل) از طریق نمایندگانشان برای مشاور ویژه وزیر خارجه آمریکا در امور اشرف و نماینده ویژه دبیرکل ارسال شد، موارد زیر را بهعنوان حداقل نیازمندیهای لازم برای رفتن گروههای بعدی از اشرف به لیبرتی اعلام کردند:
۱- بیرون بردن زرهیها از لیبرتی
۲-اجرای مواد مندرج در نامه نماینده ویژه دبیرکل در ۱۶ مارس ۲۰۱۲ در مورد مواضع و گشتهای پلیس و نامه ۱۵فوریه او در مورد عدم حضور عوامل خارجی در لیبرتی
۳- زمانبندی مشخص برای وصل آب و برق لیبرتی به شبکه شهری و تا آن زمان انتقال ۴ژنراتور از اشرف برای هر گروه ۴۰۰ نفری
۴-انتقال خودروهای خاص رفت و آمد معلولان و سرویسها و بنگالهای ویژه آنها از اشرف همراه با ۱۰خودرو سواری و خودروهای خدماتی لازم در هر ستون ۴۰۰ نفری که در نامه ۱۵ فوریه نماینده ویژه دبیرکل با آن موافقت شده بود
۵- امکان استفاده از جراثقال در لیبرتی برای نصب منابع و سرویسهای بهداشتی و انتقال چند لیفتراک از اشرف برای هر گروه ۴۰۰ نفری برای حمل و نقل و جابهجا کردن بارهای سنگین.
۶- باقی ماندن نفرات لازم و کافی در اشرف همچنانکه نماینده ویژه دبیرکل توافق کرده بود، برای نگهداری و حفاظت از اموال و مالکیتها تا زمان حل و فصل این موضوع.
دبیرخانه شورای ملی مقاومت ایران
۳ اردیبهشت ۱۳۹۱ (۲۲ آوریل ۲۰۱۲)