سال ۱۳۹۰

حداقل ساکنان اشرف ۴۰۰ تن دیگر به لیبرتی می روند

 به درخواست نماینده ویژه وزیرخارجه آمریکا و نماینده ویژه دبیرکل ملل متحد و قول آنها به تلاش برای برآورده کردن اطمینانهای حداقل ساکنان اشرف ۴۰۰ تن دیگر به لیبرتی می روند

• با استمرار محدودیتها و مداخلات غیر قانونی دولت عراق از جمله در مورد انتقال داراییها، ساکنان اشرف خواهان اقدام شورای امنیت برای رفع همه محدودیت ها شدند

۴۰۰تن دیگر از ساکنان اشرف برای انتقال به لیبرتی می روند. این اقدام در پی ۱۰روز گفتگو و تماسهای فشرده در اشرف، پاریس، واشینگتن و بغداد، به درخواست نماینده ویژه وزیر خارجه خانم کلینتون و نماینده ویژه دبیرکل ملل متحد و قول آنها به تلاش برای برآورده کردن اطمینانهای حداقل به منظور انتقال ساکنان اشرف به لیبرتی صورت گرفت.

در روز ۱۰اسفند (۲۹ فوریه) خانم کلینتون در استماع کنگره آمریکا تعهدات دولت عراق در مورد سلامتی و امنیت ساکنان اشرف و کمپ جدید را خاطرنشان کرد و در مورد انتقال آنها به کشورهای سوم گفت: «هیچ دولتی موضوع لیست سازمانهای تروریستی خارجی را با وزارتخارجه آمریکا به‌عنوان مانعی برای پذیرش ساکنان مطرح نکرده است و ما به کار برای تضمین امنیت و سلامتی آنها ادامه می‌دهیم».

 از روز سه شنبه۱۶اسفند دومین گروه از ساکنان شروع به انتقال اموال خود به محل بارگیری کردند ولی متأسفانه موانع ایجاد شده توسط نیروهای عراقی این روند را با تأخیر بسیار مواجه کرده است و کارشکنی ها همچنان ادامه دارد.

مأموران مسلح عراقی تا کنون از انتقال بسیاری از خودروهای خدماتی و تأسیساتی از جمله جرثقیل و لیفت تراکت جلوگیری کرده اند در حالیکه با توجه به وضعیت لیبرتی و نواقص جدی زیرساختی و تأسیساتی آن این اقلام بسیار ضروری هستند. مأموران عراقی همچنین از انتقال وسایل اولیه زندگی از جمله میز ،صندلی، وسایل گرمایش، ژنراتورهای مورد نیاز ساکنان و بشقابهای ماهواره یی، بدون هرگونه دلیل جلوگیری می‌کنند.

صبح چهارشنبه ۱۷اسفند، یک گروه از نیروهای نظامی سیاهپوش عراقی با پتک درب و قفل تعدادی از کانتینرها را شکستند و اموال ساکنان را بیرون ریختند. دو افسر سرکوبگر و شناخته شده به‌نام سروان خضیر احمد و ستوان حیدر عذاب که در کشتار ساکنان اشرف به طور مستقیما دست داشتند، عاملان تعرض ۱۷اسفند بودند. به دنبال آن، ناظران سازمان ملل به محل آمدند و جزییات این رفتار سرکوبگرانه و توهین آمیز را ثبت کردند.

 در یک نمونه مبتذل دیگر، عدی خدران، فرماندار شهر خالص که از عوامل افشاشده نیروی تروریستی قدس است، در یک دروغپردازی ابلهانه به رسانه های عراق گفت:«در چمدانهای تعدادی از اعضای سازمان خلق ایران در قرارگاه اشرف سرنیزه و لباسهای نظامی پیدا شده است که با آن می‌خواهند مأموران عراقی را بکشند»!

خانم مریم رجوی، رئیس جمهور برگزیده مقاومت ایران، ضمن تجلیل از پایداری شکوهمند ساکنان اشرف در برابر فشارهای فاشیسم مذهبی حاکم بر ایران و قدردانی از نهایت بردباری و انعطاف آنها گفت: در حالیکه ساکنان اشرف نهایت حسن نیت خود را به اثبات رسانده‌اند، اکنون زمان آن است که دولت آمریکا و سازمان ملل اجرای اطمینانهای حداقل و برخورداری ساکنان از کلیه حقوقشان در لیبرتی را تضمین کنند. از این پس هر گونه کوتاهی برای احقاق حقوق آنها و پذیرش اطمینانهای حداقل از جانب دولت عراق به مثابه بستن راه انتقال ستونهای بعدیست.

به‌دنبال انتقال اولین گروه به لیبرتی و فقدان حداقل استانداردهای حقوق بشری و انساندوستانه و حضور گسترده پلیس و دوربینهای متعدد جاسوسی، بسیاری از قانونگذاران و شخصیتهای عالیرتبه در آمریکا و اروپا و سازمانهای غیردولتی آن را یک زندان یا چیزی بدتر از آن توصیف کردند و نسبت به ادامه این وضعیت هشدار دادند. بسیاری از آنها پیشنهاد کردند با هزینه خودشان به لیبرتی بروند و گزارش آن را در اختیار افکار عمومی بگذارند اما دولت عراق با این پیشنهاد موافقت نکرده است.

ساکنان اشرف تأکید کردند انتقال سایرین منوط به پذیرش اطمینانهای حداقل شامل عدم حضور نیروهای مسلح عراقی در داخل کمپ و جمع آوری دوربینهای جاسوسی، رفت و آمد آزاد، حل مشکلات آب و برق و فاضلاب، دسترسی آزاد به خدمات پزشکی، حق سازندگی تأسیسات ضروری است و اینکه دولت عراق و یونامی کمک می کنند تمام اموال منقول ساکنان اشرف یا به لیبرتی یا به خارج از عراق منتقل شود، یا تا پایان آوریل در عراق به فروش می رسد. دولت عراق، با حکمیت سازمان ملل و ایالات متحده، داراییهای غیرمنقول ساکنان اشرف را که خودشان با هزینه خود ساخته اند، جبران می کند تا صرف هزینه های لیبرتی و انتقال آنها به کشورهای ثالث شود.

با استمرار محدودیتها و مداخلات غیرقانونی دولت عراق در انتقال داراییها، ساکنان اشرف خواهان اقدام شورای امنیت و خواستار دخالت ملل متحد و ایالات متحده برای رفع همه محدودیتها شدند.

 دبیرخانه شورای ملی مقاومت ایران

۱۷ اسفند ۱۳۹۰

Related Articles

Back to top button