حمله شیمایی نیروی هوایی اسد به خان شیخون برای پشتیبانی از عملیات نیروی زمینی سپاه
بررسی وقایع قبل و بعد از حمله شیمیایی بشار اسد به شهر خان شیخون، به روشنی نشان می دهد كه هدف این حمله پشتیبانی از عملیات سپاه پاسداران در شمال استان حما بوده است. از آنجایی كه ارتش آزاد و اپوزیسیون سوریه از روز اول فروردین96 (21 مارس2017) در شمال حما شروع به پیشروی كرده و به سه كیلومتری شهر حما رسیدند،
سپاه نیروهای خود در دمشق و حومه آن را به همراه بالاترین فرماندهانش به این منطقه فرستاد. در حال حاضر این نیروها در شمال و غرب شهر حما و اطراف شهرك سوران حضور دارند. از جمله این نیروها گردانهای لشگر 19 فجر شیراز و گردانهای لشكر موسوم به نبی اكرم از كرمانشاه، گردانهای ویژه صابرین از استان تهران و نیروهای تیپ نینوا از استان گلستان هستند.
كمتر از دو هفته قبل از بمباران شیمیایی خان شیخون، دهها تن از نیروهای سپاه و مزدورانشان از جمله شماری از فرماندهان سپاه در این منطقه كشته شده بودند. برخی از آنها عبارتند از :
- پاسدار سرتیپ عبدالله خشنود از لشگر 19 فجر در 8 فروردین در حومه حما؛
- سرهنگ مراد عباسی فر، از لشگر موسوم به نبی اكرم، كه ارتباطات نزدیكی با قاسم سلیمانی داشت در اوایل فروردین ماه در شهرك معردس در شمال شرقی شهر حما؛
- محمد جنتی موسوم به حاج حیدر، از فرماندهان سپاه در سوریه، در اوایل فروردین در ترابیع در نزدیكی شهر حلفایا؛
- سعید خواجه صالحانی از افسران سپاه در 4 فروردین در شمال حما؛
- حسین معز غلامی از پاسداران تهران، ابوذر فرحبخش و قدرت الله عبودی از لشگر 19 فجر در استان حما؛
علاوه بر این شمار زیادی از مزدوران عراقی و افغانی و پاكستانی كه توسط سپاه به استان حما فرستاده شده بودند در نقاط مختلف كشته شدند. ابعاد تلفات به حدی بود كه در روز 11 فروردین (31 مارس) یعنی چهار روز قبل از حمله شیمیایی قاسم سلیمانی از نیروهای سپاه در شمال حما بازدید كرد تا به آنها روحیه بدهد.
هدف از حمله شیمیایی به خان شیخون تغییر تعادل قوا به نفع پاسداران بود. مناطق درگیری سپاه به طور متوسط 20 كیلومتر با خان شیخون فاصله داشت. بعد از حمله شیمیایی، نیروهای سپاه به تهاجمات خود در این منطقه همچنان ادامه دادند و هفته گذشته اجساد عده یی از مزدوران افغانی و پاكستانی سپاه به ایران برگردانده شدند.
از آنجا كه نیروی زمینی بشار اسد بسیار ضعیف شده، عملیات زمینی تهاجمی در سوریه به طور عمده توسط پاسداران انجام شده و نیروی هوایی اسد نقش پشتیبانی سپاه در این حملات را به عهده دارد.
پاسدار سرتیپ حسین همدانی كه فرماندهی نیروهای سپاه را به عهده داشت و در اكتبر 2015 در اطراف شهر حلب كشته شد، در خاطراتش می نویسد «اسفند 1391 (اپوزیسیون) کاملا به نقطه پیروزی نزدیک شده بودند … حلقه محاصره را تنگتر و به کاخ ریاست جمهوری سوریه در دمشق نزدیکتر شدند طوری که عنقریب بود کاخ را به اشغال خود درآورند… بشار اسد هم کار را تمام شده میدانست و دنبال رفتن به یک کشور دیگر بود». در ادامه همدانی توضیح می دهد كه چگونه سپاه بشار اسد را از سرنگونی نجات داد.
نقش رژیم آخوندی و سپاه پاسداران در بمباران شیمیایی اخیر یك بار دیگر این حقیقت را به اثبات می رساند كه تنها راه پایان دادن به جنگ و خونریزی و بحران در سوریه خلع ید از رژیم آخوندی و اخراج سپاه پاسداران و مزدورانش از این كشور است.
دبیرخانه شورای ملی مقاومت ایران
30 فروردین 1396(19 آوریل 2017)