کمیسیون زنان

جلسه همبستگی زنان فنلاند با زنان ایرانی در هلسینکی

رئیس جمهور برگزیده مقاومت خانم مریم رجوی، در جلسه یی تحت عنوان همبستگی زنان فنلاند با زنان ایرانی در مرکز کنفرانسهای هلسینکی، موقعیت زنان ایران و نقش آنان در مبارزه برای تحقق آزدی و دموکراسی و به زیر کشیدن رژیم ولایت فقیه را تشریح نمود .

این جلسه به ریاست خانم پیانورا کائوپی و با شرکت یک صد تن از متخصصان حقوقدانان، مسئولان زنان در احزاب فنلاند ، اعضای سازمان های غیر دولتی مدافع حقوق زنان و دانشجویان برگزار شد،

خانم انیسه بومدین حقوقدان ، اسلام شناس ، بانوی اول الجزایر در دوران ریاست جمهوری هواری بومدین و لیدی اودیل اسلین نیز حضور داشتند و سخنرانی کردند 

در این اجلاس خانم کائوپی بیانیه گروه همبستگی پارلمان اروپا با زنان برای یک ایران آزاد را به اطلاع حاضران رساند ، این بیانیه مورد استقبال شرکت کنندگان قرار گرفت و بسیاری با امضای آن حمایت خود را از مقاومت زنان ایران ابراز داشتند. در این جلسه هم چنین شماری از شرکت کنندگان سخنرانی کردنداز جمله، خانم سارا روکانن ، مدیر امور اجرائی شبکه زنان حزب دمکرات مسیحی هلسینکی و خانم ساتو وارتیووارا و کیل عضو کانو ن وکلای هلسینکی سخنرانی کردند.

 سخنرانی خانم پیانورا کائوپی، نماینده سابق پارلمان اروپا از فنلاند
خانمها و آقایان، عصر بخیر، به جلسه امروز ما خوش آمدید. اسم من «پیانورا کائوپی» است. من بعنوان عضو سابق پارلمان اروپا، و یک عضو فعال کمیته دوستان ایران آزاد در پارلمان اروپا به اینجا آمده ام… در میان ما، خانم مریم رجوی حضور دارند که که میخواهم به ایشان خیرمقدم بگویم. خانم رجوی، رئیس شورای ملی مقاومت ایران هستند. ایشان سخنران اصلی ما خواهند بود. من بارها در گذشته افتخار ملاقات با خانم رجوی را در بروکسل داشته و همواره از جذابیت و پیامشان که پیام دموکراسی، صلح و حقوق بشر برای همه مردم، خصوصا زنان و اقلیتها در ایران است، شگفت زده شده ام… اجازه بدهید در ابتدا چند کلمه درمورد وضعیت ایران بگویم. 
باید تأکید کنم که استمرار قیام و تظاهرات عمومی در ایران، با شعار ”مرگ بر دیکتاتور” یا ”مرگ بر اصل ولایت فقیه” و نقش فعال زنان در خط مقدم این مبارزه، نشان بسیار روشنی از اراده مردم ایران برای یک تغییر دموکراتیک در ایران دارد. گزارش سازمانهای حقوق بشری، شامل عفو بین الملل در مورد خشونتهای گسترده، دستگیریهای خودسرانه و استفاده سیستماتیک از شکنجه و تجاوز علیه زنان و زندانیان سیاسی توسط دیکتاتوری حاکم بر ایران، تنفرانگیز است و باید قویا توسط جامعه جهانی محکوم شود. این نشان دهنده ترس رژیم از مردم است که اینگونه مأیوسانه تلاش میکند قیام عمومی را خاموش کند. ولی آنها نخواهند توانست، و همانطوری که خانم رجوی بارها گفته اند، این آغاز پایان حکومت «ولایت فقیه»، پایان حاکمیت مطلقه فقیه است. 
اتحادیه اروپا و من شخصا، امیدواریم که دولتمان، فنلاند اقدام و ابتکار فوری برای تغییر سیاست شکست خورد استمالت، و متوقف کردن مذاکره با این رژیم وحشی را در پیش بگیرد، و تمامی تلاش خود را برای اعمال تحریمها و توقف تروریسم در ایران و در خاور میانه توسط سپاه پاسداران سرکوبگر و نیروی قدس بکار ببندند. از سوی دیگر ما یک پیام بسیار، بسیار مهمی داریم، و آن پیام کمپ اشرف است. کمپ اشرف و خصوصا هزار زن ساکن آن، منبع اصلی امیدهای دموکراتیک برای ایران هستند. آنها پیشتازان مبارزه برای حقوق بشر، دموکراسی و برابری طی سه دهه گذشته بوده اند. 
حمله مرگبار و خشونت آمیز نیروهای عراقی علیه مردان و زنان بی دفاع این کمپ، بر پایه خواسته رژیم ایران، در اواخر ژوئیه ۲۰۰۹، تکرار اظهارات نوری مالکی، نخست وزیر کنونی عراق برای اخراج و جابجایی ساکنان کمپ و اعمال محدودیتهای بسیار سخت، حتی علیه ورود غذا، دارو و سوخت و خدمات پزشکی به کمپ ثابت کرده است که حفاظت و حقوق پایهیی بیش از ۳۴۰۰ ساکن کمپ اشرف، در خطر جدی قرار دارد و حفاظت این کمپ باید به سازمان ملل متحد واگذار شود. حضور تیم سازمان ملل «یونامی» در اشرف بر اساس کارزار بین المللی برای نظارت و جلوگیری از نقض حقوق اولیه ساکنان کمپ توسط نیروهای عراقی کار بسیار مثبتی بوده است. اما کافی نیست. تیم یونامی باید اهرمهای قدرت خود را افزایش دهند تا مانع تکرار نقض حقوق آنها شده و امنیت و سلامت ساکنان کمپ را تضمین کند. بنابراین من بعنوان یک فرد، به عنوان یک فعال حقوق بشر از دولت خودمان، دولت فنلاند و همه سازمانهای سیاسی زنان و حقوق بشر می خواهم تا از این کارزار حمایت کنند و از ملل متحد بخواهندکه بطور فعالانه در این رابطه شرکت کند و مسئولیت کمپ اشرف، خصوصا در مورد هزار زن ساکن اشرف را برعهده گیرد. ما نباید بیش از این وقت را از دست بدهیم.

سخنرانی خانم مریم رجوی، رئیس جمهور برگزیده مقاومت:
دوستان و خواهران عزیزم 
از این که در میان شما هستم، خوشحالم. دو روز پیش روز جهانی زن بود. به این مناسبت به همه خواهرانم در سراسر جهان درود می‌فرستم. 
عید جهانی زن، امسال، به نام زنان شجاع ایران رقم خورده است.
زنانی که در قیام برای به زیر کشیدن وحشی‌ترین دیکتاتوری جهان نقش پیشتاز دارند.
تصادفی نیست که دختر ۲۷ ساله‌یی به نام ندا سمبل قیام مردم ایران شد. تصویر او در تمام جهان احترام و همبستگی نسبت به مردم ایران برانگیخت.
برخی از تحلیل‌گران آن قدر تحتِ تأثیرِ موقعیتِ زنانِ ایران قرار گرفتند که برخی قیام را انقلابِ زنان خواندند.
آنها می‌پرسند که چه شد که زنان ایران چنین نقش برجسته‌یی در مبارزه برای آزادی عهده‌دار شدند؟ 
روشن است که این موقعیت یک روزه بوجود نیامده است…
در مورد تاریخچه مبارزات زنان ایران باید یادآوری کنم که آنها از ۱۵۰ سال پیش در مبارزه علیه استبداد فعال بوده‌اند. در سه جنبش بزرگ قرن بیستم یعنی انقلاب مشروطیت، جنبش ملی شدن نفت و انقلاب ضدسلطنتی زنان وسیعاً نقش داشتند.
در سال ۱۹۷۹ که ملایان به حاکمیت رسیدند، بدلیل افکار قرون وسطایی نمی‌توانستند فعالیت زنان را تحمل کنند.
تحت حاکمیت ملایان زنان ایرانی چند برابر مردان زجر کشیده‌اند
ملایان از روز اول با انواع اجبارها. همچون حجاب اجباری، ازدواج اجباری، ممنوعیت سفر بدون اجازه سرپرست مرد، و بسیاری محرومیتها و تبعیضها سرکوب زنان را افزایش دادند. 
قانون مدنی ملایان بر پایه تبعیض بین زن و مرد تنظیم شده،قانون جزایی آنها ارزش زن را نصف ارزش مردم محسوب کرده است 
طبق قانون شریعت ملایان بسیاری فعالیتهای زنان از جمله اعمال مالکیت، مسافرت، خروج از خانه و حتی انجام برخی عبادتها به حقوق جنسی مردان مشروط شده است.
کما این که به فرهنگ مردسالاری به طور گسترده مشروعیت داده است؛ با رسوم منحطی مثل چند همسری، ازدواج موقت و راه باز کردن برای قتلهای ناموسی
همین جا باید توضیح بدهم که اگرچه بنیادگرایان سرکوب زنان و تمام جامعه را دستور اسلام معرفی می‌کنند. اما این هیچ ربطی به اسلام ندارد. 
پیام اسلام در رحمت و عطوفت خلاصه می‌شود.
باید تأکید کنم که اسلام مدافع دمکراسی و اسلام مدافع برابری فقط یک ایده نیست. بلکه به صورت یک تجربه مادی درآمده است.
مجاهدین نیروی عمده اپوزیسیون، از اسلامی پیروی می‌کنند که مرزبندی جنسی را رد می‌کند.
در سازمان مجاهدین که معتقد به اسلام دمکراتیک و بردبار است زنان رهبری جنبش علیه فاشیسم مذهبی را بر عهده گرفته‌اند. 
خواهران گرامی
من می‌خواهم به خواهرانم در فنلاند به خاطر موقعیت ممتازشان در دستیابی به برابری درود بفرستم.
تشکیل دولتی با اکثریت زنان، سهم چشمگیر زنان فنلاند در پارلمان و نقش مؤثر آنان در سایر مناصب تصمیم‌گیری الگوی درخشانی در مشارکت فعال زنان در رهبری سیاسی است. 
این موقعیت ایجاب می‌کند که زنان فنلاند فعالانه خواهران خود را در مبارزه علیه بنیادگرایان حاکم بر ایران یاری کنند.
خطر ملایان امروز متوجه تمام جهان است. بنیادگرایی دستاورد زنان در تمام دنیا را به خطر انداخته است. به علاوه این رژیمی است که در آستانه دسترسی به بمب اتمی قرار دارد و با حمایت از تروریسم و بنیادگرایی خاورمیانه را در یک جنگ دائمی فرو برده است.
در مبارزه با این هیولای سرکوب و ترور، مردم ایران به ویژه زنان رنج‌های بسیار کشیده‌اند. اما شکی نیست که پیروزی آن، پیروزی تمام مردم جهان است.
زنان ایران برای این مسئولیت بزرگ دست یاری به سوی خواهرانشان در سراسر جهان دراز می‌کنند.
این کمک‌ها کدام‌اند؟
اول، دولتهای غرب را وادار سازید که روابط با رژیم ایران را به توقف سرکوب منوط کنند. 
دوم، پایان دادن به مماشات با ملایان و به رسمیت شناختن نیروی اصلی اپوزیسیون یعنی شورای ملی مقاومت
و سوم، دفاع از حقوق ۳۴۰۰ تن از اعضای اپوزیسیون شامل هزار زن پیشتاز در کمپ اشرف. آنها الهام‌بخش مبارزه زنان و جوانان ایران برای کسب آزادی‌اند. قطعنامه ۲۴ آوریل ۲۰۰۴ پارلمان اروپا در مورد اشرف سندی است که باید اجرای آن تضمین شود. 
در ژوئیه گذشته، بدرخواست رژیم ملاها، دولت عراق به کمپ اشرف حمله کرد. ۱۱ تن کشته و ۵۰۰ تن مجروح شدند.
در ماههای گذشته نیز فشارها به صورت تشدید یک محاصره ضدانسانی ادامه یافته است. 
به علاوه، در پی درخواستهای ملایان، نخست وزیر عراق اعلام کرد که قصد دارد ساکنان اشرف را به منطقه‌یی در نزدیک مرز عربستان منتقل کند. این جابه‌جایی زمینه‌سازی آشکاری برای قتل عام ساکنان اشرف است.

در مقابل تهدید رژیم تهران و متحدان عراقی‌اش برای انهدام اشرف در صورتیکه جامعه بین المللی سریع عمل نکند، یک فاجعه انسانی در ابعادی بزرگتر از ژوئیه گذشته در اشرف در چشم انداز قرار دارد. سازمان ملل باید حفاظت ساکنان اشرف را برعهده بگیرد. 
خواسته مردم و مقاومت ایران مشخصاً این است که فنلاند ابتکار ترغیب سازمان ملل برای پذیرفتن مسئولیت حفاظت از اشرف را برعهده گیرد. 
از همه شما متشکرم

سخنرانی خانم انیسه بومدین، اسلام شناس و بانوی اول پیشین الجزایر
خانمها و آقایان
قبل از هرچیز می خواهم بخاطر دعوتم به جلسه تشکر کنم و خوشحالی خودم را بخاطر بودن در جمع شما اعلام کنم. همینطور ابراز مسرت از مقاومت قهرمانانه زنان ایران و روز جهانی زن. 
می خواهم به شما خانم رئیس جمهور مریم رجوی، یکبار دیگر در مقابل مبارزه ی سترگی که رهبری می کنید و در مقابل تلاشهایتان برای احقاق حقوق زنان طی سالهای متمادی، تعظیم کنم. تلاشهایی برای دستیابی به عدالت، آزادی و دموکراسی. می خواهم از این فرصت استفاده کنم و به زنان ایرانی بخاطر مقاومت بی نظیر، شگفت و خیره کننده در مقابل سرکوبگریهای این رژیم سلام کنم. رژیمی که از بکار بردن هیچ شیوه رذالتباری در مقابل آنها فرو گذار نمی کند. تصویرهای این انسانها را که من دیده ام و ممکن است خیلی از حضار این جلسه ندیده باشند، تصویرهای جوانانی که بر جرثقیلها به دار آویخته می شوند، و حلق آویزی که برای کشتن تدریجی آنها، چیزی است که هرگز مشابه آنها را در خاطره ام نداشته و نخواهم داشت. و فراموش نمی کنم، 
به عنوان یک وکیل و همچنین یک اسلام شناس، می خواستم تأکید کنم این شیوه های ضدانسانی که در قانون رژیم ایران آمده، نه در قران، نه حدث و نه در سنت نیامده و دیده نمی شود.

سخنرانی لیدی اسلین، همسر لرد اسلین فقید
مریم عزیز، خواهران عزیز
همانطوری که برخی از شما می دانید، من از طریق همسرم با سازمان مجاهدین خلق ایران آشنا شدم. لرد اسلین فقید زندگی خود را وقف مبازره برای خارج کردن نام مجاهدین از لیست تروریستی کرد. وی پس از تلاشهای طولانی موفق به این کار در دادگاههای مختلف انگلستان و دادگاه اروپایی لوگزامبورگ شد. او که با یک تیم فداکار و متعهد از خواهران و برادران کار میکرد، یک احترام عمیق نسبت به سازمان مجاهدین خلق ایران و اهداف آنها کسب کرد. احساسات او پس از دو سفرش به اشرف، عمق بیشتری پیدا کرد. او هنگام بازگشت از اشرف نسبت به شجاعت و پایداری ساکنان آنجا، خصوصاً زنان اشرف، به کلی قدرت تازه یی گرفته بود. لذا میتوانید درک کنید که من از کجا الهام گرفته ام و چرا مصمم هستم که کار او را دنبال کنم، نه تنها بخاطر او، بلکه بخاطر خودم. 
پس از قیام مردم ایران در ژوئیه گذشته، مردم، خصوصا زنان اشرف مورد هدف مشخص مقامات رژیم ایران قرار گرفتند. این زنان رنج فراوانی را تحمل کرده اند و هنوز هم رنج آنها پایان نیافته و لذا حمایت از آنها یک اصل حیاتی است. قدمهایی که ملل متحد و اتحادیه اروپا برداشته اند، ناکافی و ناقص است. زمان آن رسیده که اتحادیه اروپا درک کند که سیاست استمالت دیگر نتیجه یی ندارد، و باید متوقف شود. در عوض اتحادیه اروپا باید در کنار میلیونها ایرانی قرار گیرد که خواستار نفی ملاها هستند، و تمامی روابط اقتصادی و دیپلوماتیک خود را با این رژیم متوقف کند. 
ماههاست که ملل متحد در کناری ایستاده و رفتار مقامات عراقی را که حقوق بشر ساکنان اشرف را نقض میکنند، نظاره میکند. در یک چنین برهه زمانی، سازمان ملل متحد باید نقش خود را در اشرف افزایش دهد و تضمین کند که سوخت و غذا به اشرف برسد. سازمان ملل متحد همچنین باید به مقامات عراقی تصریح کند که هیچگونه تهدیدی را علیه ساکنان اشرف که سه دهه است بطور مسالمت آمیز در اشرف زندگی کرده اند، تحمل نخواهد کرد. 
من میدانم که این توطئه ها هنوز ادامه دارد، و حائز اهمیت است که حقوق ساکنان اشرف مورد حفاظت قرار گیرد. به همین خاطر من از این که امروز در میان شما هستم بسیار خوشحالم و افتخار میکنم که از افکار شجاعانه خانم رجوی برای رسیدن به هدف عالی ایشان حمایت میکنم. 
متشکرم

سخنرانی خانم لوکانون از هیأت سازمان وکلای زن در فنلاند
متشکرم؛ خانم رجوی، خانم رئیس و همه سخنرانان و شرکت کنندگان در این کنفرانس تشکر میکنم. 
باعث افتخار فراوان من است که اینجا در میان این گروه زنان صحبت کنم، و توجه و حمایت زنان وکیل در فنلاند را از شما اعلام نمایم. 
موضوع دموکراسی و حقوق زنان در ایران، خصوصا مبارزه یک هزار زن ساکن کمپ اشرف علیه دیکتاتوری مذهبی بیرحم در ایران در مرکز نگرانی همه ما، خصوصا در منطقه خاور میانه قرار دارد. ما باید حمایت و پشتیبانی خود را از میلیونها زن ایرانی که علیه سرکوب و بنیادگرایی، خصوصا در کمپ اشرف مبارزه میکنند، اعلام کنیم. ما باید از سازمان ملل متحد و نیروهای سیاسی و شخصیتهای اجتماعی بخواهیم مسولیت حفاظت کمپ اشرف را برعهده گیرند. زنان ایران و کمپ اشرف نیاز به حمایت ما دارند. من از سوی وکلای زن در فنلاند آرزوی موفقیت برای شما در مبارزه دشواری که در پیش رو دارید، دارم. متشکرم

سخنرانی خانم ساتوره، وکیل
متشکرم خانم، لوکانون، از همه زنان وکلا که با جنبش دموکراتیک همکاری کرده اند سپاسگذاریم. 
سخنران بعدی ما نیز یک حقوقدان و وکیل حقوق بشر است. او اینجا انجمن حقوقدانان هلسینکی را نمایندگی میکند. خانم وارتوبارا بفرمایید
بله، من عضو انجمن حقوقدانان و وکلای هلسینکی هستم و امروز به نمایندگی از طرف آنها اینجا آمده ام. همانطوری که گفتید من یک وکیل فنلاندی هستم و عضو کمیته بین المللی وکلا در دفاع از هزار زن اشرفی هستم. از این که این همه زنان فنلاندی وهمچنین مردان را میبینم که اینجا گردآمده اند تا همبستگی خود را با زنان ایران و قیامشان علیه سرکوب اعلام کنند، خوشحالم. 
هدف از انقلاب ۱۹۷۹ در ایران سرنگون کردن دیکتاتوری شاه و برقراری یک دولت دموکراتیک بود. ولی آنچه که اتفاق افتاد این بود که ملاها قدرت را ربودند و سیاست به اصطلاح «انقلاب فرهنگی» در جامعه ایران برپا کردند. لذا حجاب در اماکن عمومی، نه تنها برای زنان مسلمان، بلکه برای زنان غیر مسلمان و مسیحیان و یهودیان هم اجباری شد. برای مثال فرم و رنگ لباس دیگر به انتخاب افراد نبود. شرکت زنان در شغلهای بیرونی و آموزش محدود شد. از آن پس داشتن شغل برای زنان برسمیت شناخته نمیشد، اینها تنها چند نمونه از باصطلاح اصلاحاتی بود که توسط رژیم ملاها به اجرا گذاشته شد. آنچه که در ایران اتفاق افتاد را می توان تعریف تبعیض جنسی توصیف کرد. انقلاب فرهنگی در ایران از طریق دگردیسی زنان انجام شد. ارتباط میان دیکتاتوری و به کنترل درآوردن زنان، یک کشف جدید نیست. نازی ها در آلمان هم مرد سالار بودند. سرکوب زنان، نگهداشتن آنها زیر کنترلهای شدید در جامعه، بخش مهم رژیم مذهبی حاکم بر ایران است. لذا برابری زن و مرد هرگز در این رژیم بوجود نخواهد آمد. زیرا بر اساس تعریف، چنین چیزی ممکن نیست. بنابراین قیام شجاعانه زنان تنها برای ابراز عقیده شان و خواسته آنها برای آزادیهای اجتماعی، سیاسی و توقف کنترلهای سرکوبگرانه، خطرناکترین دشمن رژیم ملاهای حاکم است. نقش زنان در قیام ایران غیرقابل جایگزین است. بدون آن، قیام صورت نخواهد گرفت. همانطوری سرکوب زنان برای برقراری و تثبیت دیکتاتوری حاکم بر ایران لازم بود، رهایی زن نیز برای سرنگون کردن سیستم قرون وسطایی در ایران و ایجاد دموکراسی و حکومت قانون لازم است. زنان مقاومت ایران به رهبری خانم مریم رجوی، هزار زنی که در کمپ اشرف زندگی میکنند، که بی اندازه فداکاری کرده اند، به واقع افراد خارق العاده یی هستند. دیدن این که این زنان در تبعید چگونه تحت سرکوب و فشارهای حاکمان کشور خودشان هستند، و در شرایط خطر دائمی زندگی میکند، اما این چنین و با اراده چشمگیری تلاش میکنند تا در کشورشان تغییر دموکراتیک ایجاد کنند، خارق العاده است. زنان مقاومت ایران الهامبخش بزرگی برای خواهرانشان در داخل ایران هستند. 
در شرایط فعلی، که ایران در پروسه قیام برای تغییر است، رژیم ملاها بطور کنجکاوانهیی در صدد از بین بردن مقاومت است. هرچه حمایت بین المللی از مقاومت بیشتر شود، رژیم قادر نخواهد بود به شیوه سرکوب در داخل ایران آنرا نابود کند. به همین خاطر حمله به مقاومت با استفاده از کشورهای دیگر به عنوان ابزاری در اولویت رژیم قرار گرفته است. مناسبترین و شکننده ترین کشور، عراق است که قلب مقاومت، یعنی کمپ اشرف، در آن قرار دارد. با وجود این که ساکنان کمپ اشرف در محاصره قرار دارند و بطور کامل بی دفاع هستند، و بسیاری از مواد اولیه از آنها دریغ شده، و در خطر مستمر و کامل قتل عام قرار دارند، با وجود این که آنها افراد حفاظت شده تحت کنوانسیون چهارم ژنو هستند وباید دولت عراق و جامعه جهانی به آنها پناه بدهد، اما جامعه جهانی مسئولیت قانونی خود برای حفاظت از آنها را برعهده نگرفته است. برعکس، به نظر میرسد در انتظار یک قتل عام نشسته است، تا این که اقدامی برای جلوگیری از آن بکند. ساکنان کمپ اشرف، و یکهزار زن شجاع و فداکار در خط مقدم جبهه به مقاومت خود ادامه میدهند و حاضر به تسلیم نیستند. نباید فراموش کرد که مقاومت ایران، خانم رجوی و زنان کمپ اشرف برای منافع خودشان نمی جنگند، و حتی مبارزه آنها تنها برای ایران هم نیست، بلکه آنها جبهه (بین المللی) مبارزه با فاشیسم بنیادگرایی اسلامی هستند و شایسته احترامات عمیق و حفاظت ما می باشند. من چشم انتظار هستم تا ببینم که کشورم، فنلاند، که در احترام به حقوق بشر، و تعهدات بین المللی شهرت دارد، نقش رهبری کننده در سازمان ملل و دیگر ارگانها برای ایجاد حفاظت فوری ساکنان اشرف ایفا نماید. متشکرم.

رئیس جلسه:
متشکرم خانم (وارکیووارام) و از فعالیتهای ”کمیته حمایت از ساکنان کمپ اشرف، خصوصا زنان کمپ اشرف تشکر میکنم. 
اجازه بدهید از حاضرین بخواهیم صحبت کنند. نفر بعدی ما خانم آروما است. ایشان معاون رئیس کمیته «۱۰۰» که یک کمیته خارجی است، هستند.

سخنرانی خانم آروما، معاون کمیته ۱۰۰
حضار عزیز، سخنرانان برجسته. 
من میخواهم حمایت خود را از جنبش علیه خشونت برای دموکراسی و حقوق بشر اعلام کنم. دموکراسی و حقوق بشر برای همه کشورها یک اصل پایه یی است. خصوصا برای زنان کشورها و برقراری حق پایه یی آزادی است. خشونتی که علیه تظاهرات مسالمت آمیز در ایران رخ داده است، غیرقابل تحمل میباشد. نحوه رفتار غیرانسانی با زندانیان قابل تحمل نیست. از دیدگاه ما طرح ده مادهیی برای آینده، طرح بسیار خوبی برای توسعه و آینده ایران می باشد. ما به عنوان جنبش صلح، خواستار بیان حمایت از خواسته های بین المللی در توقف برنامه هسته یی و تسلیحات کشتار جمعی رژیم ایران هستیم. ما آرزو می کنیم که در تلاشتان برای رسیدن به یک ایران صلح آمیز و دموکراتیک موفق باشید.

متشکرم خانم آروما. همواره حائز اهمیت است که یادآوری کنیم مقاومت و این جنبش تمامی تلاش خود را برای پیش برد مبارزه به شیوه مسالمت آمیز علیه رژیم ایران انجام می دهد. حتی با وجود این که ما از کلماتی قوی مانند جنگ استفاده میکنیم، ولی همواره تلاش آنها صلح آمیز است. در جستجوی دمواکراسی بدون خشونت، پیام خانم رجوی در تمامی گردهماییهای مختلف بوده است.

سخنرانی نماینده جنبش زنان اونیون (انجمن فمنیستهای متحد)
من امروز به نمایندگی از سوی اتحادیه جنبش زنان به اینجا آمده ام. من معمولا به عنوان فعال زنان برای صلح کار میکنم. خانم رجوی ورود شما را به هلسینکی خیرمقدم میگویم
مایلیم گرمترین همبستگیهای خود را با قیام زنان در ایران اعلام کنیم. زنانی که برای کسب حقوق پایهیی خود در آزادی از زیر فشارهای رژیم مذهبی در این قرن بیست و یکم مبارزه میکنند. ایران، تولیدکننده عمدة نفت جهان، تابستان گذشته در جریان انتخابات دستخوش یک ناآرامی سیاسی داخلی شد. زنان ایران از تمامی طبقات، شامل دانشگاهها، دانش آموزان، روشنفکران، روزنامه نگاران، فعالان سیاسی و همچنین زنان مناطق روستا نشین و مادران سالمند، تاریخچه طولانی در مبارزه برای دموکراسی و برابری در ایران دارند. 
اما بهرحال نقشی که زنان طی ۹ ماه گذشته در جریان قیام ایران ایفاکرده اند، نیاز به تجلیل و تشویق ویژهیی دارد، و بدون شک ضامن یک دموکراسی همیشگی و پیشرفت در فردای ایران خواهد بود. 
ما شاهد صحنه هایی بودیم از شجاعت زنانی مانند ندا، که در فیلمها دیده ایم، زنی که جان خود را (برای آزادی) از دست داد، و بیش از هزار زنی که در کمپ اشرف در عراق زندگی میکنند و آزار و اذیت نسبت به آنها با ممانعت از ورود غذا، سوخت، دارو و رسیدگیهای پزشکی ادامه دارد، هنوز بر اپوزیسیون اعمال میشود. ما اطلاع داریم که در ایران گروهی از زنان، مادران عزادار، هستند و می خواهیم به آنها بگوییم که از آنها حمایت میکنیم و تا زمانی که ایران آزاد شود، و صلح در کشورشان برپا گردد، در کنار آنها خواهیم ماند. آنها هر روز شنبه جمع می شوند و با برگزاری اعتراض یاد عزیزان خود را گرامی میدارند، مانند مادران آرژانتنی که همین کار را میکردند. شجاعت و ارادهیی که زنان و دختران ایرانی، و یک هزار زن ساکن اشرف از خود نشان میدهند، بر تعهد ما میافزاید. ما معتقدیم راه حل مسأله ایران، یک جیهه متحد و یکپارچه برای ایجاد تغییر دموکراتیک در ایران است. به همین جهت بگذارید خواهران ما در ایران و همچنین در اشرف بدانند که صدای آنها شنیده می شود و ما در «انجمن خواهران» از جبهه مبارزه آنها برای یک ایران آزاد حمایت می کنیم. متشکرم

سخنرانی آقای پرویز خزایی:
خانم رئیس متشکرم که به من اجازه دادید به نمایندگی از سوی نسل دیگر هم که مردان باشند، صحبت کنم. من میخواهم تجربه خودم را در مقاومت برایتان توضیح دهم. من یک دیپلومات با سابقه هستم، حتی قبل از انقلاب. پست قبلی من سفیر ایران در سوئد و نروژ بود. 
 افتخار میکنم که طی تقریبا ۳۰ سال گذشته به خدمت با شورای ملی مقاومت مشغول بودم و در کنار شما، خانم رجوی و در کنار افراد شما کار کرده ام. این افتخار بزرگی برای من است و من در این دوره تجربیات زیادی کسب کرده ام. این مقاومت با دست آوردهای عظیمش در رابطه با برابری و قانون حقوق بشر موفق خواهد شد. من و سایر مردان در مقاومت ایران، از آنجا که من یکی از اعضای شورای ملی مقاومت ایران هستم، هرچند یک انسان شناس هستم، شهروند اسکاندیناوی هم هستم. ولی بسیار خوشحالم که بخشی از این ائتلاف تاریخی هستم. زیرا این تنها راه دست یافتن به هدف عالی انسانیت برای همه ادیان و حتی کسانی که معتقد به یک دین نیستند، میباشد همانطوری که امروز اینجا در این گردهمایی می بینم… 
متشکرم

قرائت بیانیه توسط خانم کائوپی: 
این بیانیه همبستگی است که توسط دو تن از اعضای پارلمان اروپا، دو تن از همکاران قبلی من از سوئد خانم سونسون، و خانم ادیت باور این بیانیه را تنظیم کردند. آنها این گروه همبستگی را خصوصا برای زنان و ایران آزاد تشکیل دادند. 
اول: کاهش و محکومیت نقض سیستماتیک حقوق زنان در ایران، خصوصا در خلال قیام عمومی
دوم: اقدام و تلاش برای آزادی زندانیان سیاسی و خصوصا زنان زندانی؛ 
سوم: ابراز حمایت از تلاشهای خانم رجوی، رئیس جمهور برگزیده شورای ملی مقاومت ایران برای آزادی، دموکراسی و برابری درایران. 
چهارم: ما بطور خاص میخواهیم از ملل متحد و یونامی بخواهیم که وظایف خود را گسترش دهند و مسئولیت حفاظت از ساکنان کمپ اشرف در عراق را ، خصوصا هزار زن در کمپ اشرف را برعهده گیرند
و درنهایت، ما خواستار اجرای قطعنامه ۲۴ آوریل پارلمان اروپا در مورد کمپ اشرف توسط دولت عراق هستیم. پارلمان اروپا قویا در کنار جنبش مقاومت ایستاده است. من به عنوان عضو سابق این پارلمان، میخواهم که پیامهای مهم این پارلمان توسط دولت عراق به اجرا درآید. ما همه نقش خود را در این رابطه باید ایفا کنیم. 
لذا من امیدوارم که همه شما بتوانید این تومار را امضا کنید و با حمایت خود به زنان و همه کسانی که در ایران تحت سرکوب قرار دارند، امید بدهید. 
از حضور شما تشکر میکنم.

در پایان خانم رجوی خطاب به حاضران گفت:
یکبار دیگر میخواهم از شما برای حمایت و همبستگی تان نسبت به مردم ایران و مقاومت آنها تشکر کنم. این حمایت، بسیار ارزشمند است خصوصا در این شرایط، زیرا قیام در ایران ادامه دارد و مقاومت و ایستادگی بیش از ۳۴۰۰ تن از اعضای این مقاومت در اشرف ادامه دارد. متشکرم.

 

Related Articles

Back to top button