قيام سراسری – شماره ۱۰۴ ممانعت از مداواي مجروحان حمله به اوین، وضعيت وخيم زندانها و زندانيان قيام
فراخوان به اقدام فوري براي نجات جان زندانيان قيام و تشكيل هیئت بين المللي تحقیق براي ديدار از زندانها
قيام سراسری – شماره ۱۰۴
ممانعت از مداواي مجروحان حمله به اوین، وضعيت وخيم زندانها و زندانيان قيام
فراخوان به اقدام فوري براي نجات جان زندانيان قيام و تشكيل هیئت بين المللي تحقیق براي ديدار از زندانها
پس از گذشت ۲۰ روز از حمله وحشيانه به زندان اوين، دژخيمان خامنه اي همچنان از مداواي مجروحان اين حمله جلوگيري ميكنند. از سوي ديگر در حاليكه قيام سراسري مردم ايران به پنجاهمين روز خود نزديك ميشود، و هر روز شمار بيشتري از جوانان دستگير ميشوند، زندانيان قيام در شرايط بسيار وخيمي بسر مي برند.
1- دژخيمان از اعزام پارسا گلشنی زندانی سیاسی ۳۵ ساله از مجروحان حمله ۲۳ مهر به اوين، خودداري ميكنند. اين در حاليست كه او در اثر ضربات گارد ويژه، دچار شکستگی سر، تاری دید چشم چپ و سر درد و سرگیجه شديد است و بهداري زندان نيز تأييد كرده است كه پارسا بايد براي درمان تخصصي به بیمارستان اعزام شود. پارسا گلشنی از سال ۹۸ در زندان اوين بسر مي برد و به اتهام «ارتباط با مجاهدین و تبلیغ علیه نظام» به ۵ سال حبس محکوم شده است.
2- دژخیمان اوین زندانی سیاسی لقمان امین پور را که پس از حمله ۲۳ مهر به زندان گوهردشت منتقل شده بود، مجددا به بند ۲۴۱ اوين برده و تحت بازجویی و شکنجه قرار داده اند. هشت تن از زندانیان سیاسی از زندان گوهر دشت در نامهای به گزارشگر ویژه حقوق بشر نسبت به وضعیت خطرناک لقمان امین پور ابراز نگرانی کرده و از نهادهای حقوق بشری خواستار پیگیری وضعیت او شده اند. آنها نوشته اند: «حکومت و قضائیه آن، به قصد ارعاب و ایجاد وحشت … قصد انتقام از زندانیان سیاسی را دارد و گروهی را تبعید و به زندانهای دیگر فرستاده و برخی از جمله لقمان امین پور را به انفرادی و تحت شکنجه برده تا براي ديگران درس عبرت شود.». لقمان امین پور، در خرداد ۹۹ برای دومین بار دستگير و به اوین منتقل شد. او در دی ماه ۹۹، به اتهام «اجتماع و تبانی» به ۵ سال زندان و به اتهام «عضویت در مجاهدین خلق» به ۵ سال زندان دیگر محکوم گردید.
3- زندانی سیاسی میثم دهبان زاده ۲۹ ساله كه در حمله ۲۳ مهر به اوين مورد اصابت گلوله هاي ساچمه اي قرار گرفت و شديدا مجروح شد، بدون مداوا روز ۲۷ مهر به زندان گوهردشت منتقل گرديد. روز ۹ آبان به بهانه انتقال به بيمارستان او را براي بازجويي مجددا به بند ۲۴۱ اوين بردند. ميثم در آذرماه ۹۹ بازداشت و پس از چند ماه با وثیقه آزاد و مجددا در بهمن ماه ۱۴۰۰ دستگیر شد. او به اتهام «اجتماع و تبانی از طریق ارتباط با مجاهدین خلق و اخلال در نظم عمومی و تبلیغ علیه نظام» به ۱۰ سال زندان محكوم شده است.
4- بسياري از دستگير شدگان قيام به تيپ ۶ زندان تهران بزرگ ( فشافويه) منتقل ميشوند. اين تیپ ۶ قسمت و هر قسمت ۴ سالن و هر سالن ۲۰۰ تخت دارد. يعني ظرفيت رسمي آن جمعا ۴۸۰۰ نفر است. البته در عمل در بسياري اوقات در هر سالن بیش از ۵۰۰ زنداني نگهداری میشوند. دستگيرشدگان چندين بار بازجويي و شديدا شكنجه ميشوند. بازجويان هيچ مدرك و اطلاعات مشخصي ندارند و با بلوف و دروغ و شكنجه تلاش ميكنند از زنداني اعتراف بگيرند. بعد از هر بازجویی، سالن زندانی عوض میشود، تا نتواند با همبندیهای قبلی مشورت و تبادل اطلاعات کند.
تیپ ۶ زندان فشافويه علیرغم تازه ساز بودن، بشدت کثیف است. غذا بسيار بد است. آب خوردن و مواد شوینده و لوازم بهداشتی وجود ندارد و بازداشتی ها باید اين اقلام را بخرند. به بيماران و مجروحان دارو نمیدهند.
مقاومت ایران بار ديگر ملل متحد، شوراي امنيت و اتحاديه اروپا و كشورهاي عضو، كميسرعالي و شوراي حقوق بشر ملل متحد و عموم مراجع مدافع حقوق بشر را به اقدام فوری براي نجات جان زندانيان قيام و تشكيل یک هیئت بين المللي براي تحقیق پيرامون وضعيت زندانهاي ايران فراميخواند تا همراه با نمایندهای از مقاومت ایران از زندانهاي ايران بازديد و با زندانيان بويژه زندانيان سياسي ديدار كند.
دبیرخانه شورای ملی مقاومت ایران
۱۲ آبان ۱۴۰۱ (۳ نوامبر ۲۰۲۲)