آمار جانگداز قربانيان كرونا از ۴۱۶ هزار و ۲۰۰ نفر بيشتر است
- زالی: همچنان ۲۵۰۰ بیمار بدحال در ICU بستری هستند. تا بروز خیز بعدی شش تا هشت هفته فاصله وجود دارد
- دانشگاه پزشکی خراسان شمالی: حدود ۷۰ درصد ابتلا به کرونا در این استان بیشتر از میانگین کشوری است
- دانشگاه پزشکی آذربایجان غربی: بستری شدگان به ۲۱۸۱ نفر رسید که ۲ برابر ماه گذشته است
- استاندار قزوین: همه بیمارستانها فرسوده هستند دربیمارستانی رجایی، اصلا نباید مریض پذیرش بشه بیش از ۸۰سال سن دارد
- آخوند علم الهدی: اگر پیک بعدی آمد ما یک بیمارستان ۱۰۰ تختی داريم تا دیگر مریض را در چمن نخوابانند
سازمان مجاهدين خلق ايران بعد از ظهر امروز جمعه ۱۹ شهریور ۱۴۰۰ اعلام كرد. آمار جانگداز جانباختگان كرونا در ۵۴۷ شهر از ۴۱۶ هزار و ۲۰۰ نفر بيشتر است. در آذربایجان شرقی به ۱۴۸۷۳ نفر، در آذربایجان غربی به ۱۴۶۶۸ نفر، در البرز به ۱۲۱۸۸ نفر، در اصفهان به ۲۷۴۲۰ نفر، در بوشهر به ۴۷۳۹ نفر، در تهران به ۹۷۸۱۶ نفر، در خراسان رضوی به ۳۲۶۲۵ نفر، در خراسان شمالی به ۵۳۸۹ نفر، در خوزستان به ۲۵۵۵۱ نفر، در سیستان و بلوچستان به ۱۲۰۹۵ نفر، در فارس به ۱۴۹۲۹ نفر، در قم به ۱۱۴۶۰ نفر، در کردستان به ۶۵۲۷ نفر، در کرمان به ۱۰۸۸۲ نفر، در کرمانشاه به ۷۲۳۴ نفر، در کهگیلویه و بویراحمد به ۳۰۴۴ نفر، در گیلان به ۱۴۴۰۵ نفر، در لرستان به ۱۴۲۲۰ نفر، در مازندران به ۱۵۹۳۰ نفر، در مرکزی به ۷۷۳۳ نفر، در هرمزگان به ۷۱۶۵ نفر و در یزد به ۷۰۴۸ نفر رسیده است.
برخی از رؤسای انجمنهای علمی کشور در نامهای به پاسدار قالیباف رییس مجلس ارتجاع، در مخالفت خود با تصویب “طرح تشکیل سازمانهای طب اسلامی – ایرانی” و “نظام طب مکمل جمهوری اسلامی ایران” نوشتند: «دادن مجوز طبابت (تشخیص و درمان) به افراد غیرپزشک و بهادادن به تجربه غیرعلمی و غیرحرفهای افراد اقدامی کاملاً غیراخلاقی، غیرحرفهای و غیرمنطقی است. دوپاره کردن پزشکی به طب سنتی و طب نوین، مستمسکی جهت ایجاد جایگاه مداخله تشخیصی و درمانی برای افراد بدون صلاحیت شده است. شیوههای تشخیص و درمان، چه سنتی و چه نوین، باید تابع اصول علمی روز باشد و اثربخشی خود را با روششناسی قابل قبول به اثبات رسانده باشد و تنها در این صورت است که میتوان مسئولیت تأیید مداخلات تشخیصی و درمانی در حفظ سلامت مردم را پذیرفت» (ایلنا ۱۹ شهریور ۱۴۰۰).
در تهران، زالی رییس ستاد کرونا در مورد بیماران بستری در ICU گفت: «همچنان ۲۵۰۰ بیمار بدحال در بخشهای ICU بستری هستند. پیش بینی می شود که تا بروز خیز بعدی شش تا هشت هفته فاصله وجود داشته باشد» (خبرگزاری پاسداران ۱۹ شهریور ۱۴۰۰).
در خراسان شمالی رییس دانشگاه پزشکی گفت: «تعداد ورودی های بیماران مبتلا به کرونا در بیمارستان ها بالاتر از میانگین کشوری است. حدود ۷۰ درصد ابتلا به کرونا در این استان بیشتر از میانگین کشوری است. تاکنون در کشور ۶ درصد جمعیت و در این استان ۱۰ درصد جمعیت به بیماری کووید ۱۹ مبتلا شده اند» (ایسنا ۱۹ شهریور۱۴۰۰).
در آذربایجان غربی، رییس دانشگاه پزشکی گفت: « کل بستری شدگان به ۲۱۸۱ نفر رسید که ۲ برابر ماه گذشته است. یک ماه گذشته، متوسط روزانه مبتلایان حدود ۱۵۰۰ نفر است. ۳۱۹ نفر از بستری شدگان در ICU بوده و ۶۵ نفر نیز فقط با استفاده از ونتیلاتور تنفس میکنند. در ۲۴ ساعت گذشته نیز ۳۰ نفر جان باختند» (ایرنا ۱۹ شهریور۱۴۰۰).
در قزوین استاندار گفت: بيمارستانها «همه فرسوده هستند بیمارستان رجايي اصلا نباید در آن مریض پذیرش بشه بیش از ۸۰سال سن دارد اصلاً دیگه نباید کسی داخلش برود ولی بهخاطر محدودیت و شرایط سعی کردیم این را هی لکهگیری کنیم و توسعه بدهیم و مقاومسازی کنیم یا بیمارستان بوعلی اصلاً مال وزارت بهداشت نبود» (تلویزیون رژیم ۱۹ شهریور۱۴۰۰).
در خراسان رضوی، آخوند علم الهدی نماینده ولیفقیه رژیم در خراسان و امام جمعه مشهد گفت: « اگر دوباره پیک بعدی کرونا آمد ما یک بیمارستان مجهز ۱۰۰ تختی با نیروی انسانی داریم تا دیگر مریض را در چمن نخوابانند مریض را در بیمارستان بخوابانند» (تلویزیون رژیم ۱۹ شهریور۱۴۰۰).
دبيرخانه شوراي ملي مقاومت ايران
۱۹ شهریور ۱۴۰۰ (۱۰ سپتامبر ۲۰۲۱)