آمار جانگداز قربانيان كرونا از ۳۸۹ هزار نفر بيشتر است
- انجمن داروسازان: اصلیترین مشکل مردم، نبودن دارو است. زيرا ۵۲ درصد بازار دارو در اختیار ۳۰۰ داروخانه دولتی و ۴۸ درصد در اختیار ۱۳ هزار داروخانه خصوصی است. بیشترین کمبودها داروهای مربوط به کروناست
- در تهران، تعداد قابل توجهی از بیماران نیازمند به ICU هستند اما ظرفيت بخشهاي ICU تكميل است
- رییس کمیته اپیدمیولوژیی: ميزان مرگ در خیلی از استانها بالا است. هنوز کرونا جزو اولویتهای اصلی کشور نیست
- دانشگاه پزشکی کرمانشاه: رکورد بستریها هر روز شکسته میشود. ۱۴۱۱ بیمار بستری هستند که ۲۰۹ نفر در ICU هستند
- ایرنا: در ایلام قربانیان ۷ برابر و بستریها ۳ برابر و بیماران بدحال فزاينده است.تخت های بیمارستانی تکمیل است
سازمان مجاهدين خلق ايران بعد از ظهر امروز جمعه ۵ شهریور ۱۴۰۰ اعلام كرد آمار جانگداز جانباختگان كرونا در ۵۴۷ شهر از ۳۸۹ هزار نفر بيشتر است. در آذربایجان شرقی به ۱۴۰۶۸ نفر، در آذربایجان غربی به ۱۳۶۴۸ نفر، در اردبیل به ۴۸۲۵ نفر، در البرز به ۱۱۳۴۳ نفر، در اصفهان به ۲۵۶۸۰ نفر، در ایلام به ۳۸۴۸ نفر، در بوشهر به ۴۴۶۹ نفر، در تهران به ۹۱۳۴۶ نفر، در چهارمحال و بختیاری به ۳۰۷۰ نفر، در خراسان رضوی به ۲۷۹۸۵ نفر، در خوزستان به ۲۳۹۵۶ نفر، در سمنان به ۵۷۴۵ نفر، در سیستان و بلوچستان به ۱۱۶۱۵ نفر، در فارس به ۱۳۷۹۲ نفر، در قم به ۱۰۹۴۵ نفر، در کردستان به ۶۱۴۷ نفر، در کرمان به ۱۰۰۷۸ نفر، در کرمانشاه به ۶۸۴۸ نفر، در گلستان به ۹۳۱۰ نفر، در گیلان به ۱۳۲۸۵ نفر، در لرستان به ۱۳۶۹۰ نفر، در مازندران به ۱۵۱۲۰ نفر، در هرمزگان به ۶۷۴۰ نفر و در یزد به ۶۷۲۸ نفر رسیده است.
فاطمی، نایب رئیس انجمن داروسازان ایران گفت: «اصلیترین مشکل مردم، نبودن دارو است. چراکه ۵۲ درصد بازار دارو در اختیار ۳۰۰ داروخانه دولتی و ۴۸ درصد در اختیار ۱۳ هزار داروخانه خصوصی است و این اصلا متوازن نیست. نزدیک به ۶۰ درصد داروخانهها از نظر درآمد و هزینه در نقطه سر به سر هستند؛ یعنی واقعا در آستانه ورشکستگی هستند. در حال حاضر بیشترین کمبودهایی که به گوش مردم میرسد، داروهای مربوط به کروناست» (ایسنا ۵ شهریور۱۴۰۰).
سوری، رییس کمیته اپیدمیولوژیی درباره وضعیت بیماری کرونا در کشور، گفت: «غیر از قسمتهای جنوب شرقی، مابقی کشور وضعیت نامناسبی دارد و فراوانی مرگ در خیلی از استانها بالا است.یکی از ضعفها این است که هنوز کرونا جزو اولویتهای اصلی کشور نیست. مدیریت اپیدمی کرونا به تنهایی از عهده وزارت بهداشت برنمیآید. اگر ۱۰۰ وزیر بهداشت دیگر هم تغییر کند، اما ساختار ثابت بماند، همین روند تکراری را خواهیم داشت. گزارشهایی از ترکیه و برخی کشورهای همسایه از جهش لامبدا داریم؛ بنابراین خطرش بیخ گوش ما است روزهای آینده بسیار نگران کننده است. » (ایسنا ۵ شهریور۱۴۰۰).
در تهران، رئیس مجتمع بیمارستانی خمینی گفت: «تعداد قابل توجهی از بیماران نیازمند به ICU در نوبت پذیرش هستند به دلیل حجم بالای بیماران بدحال به شدت با کمبود تخت ویژه مواجهیم» (خبرگزاری حکومتی مهر ۵ شهریور۱۴۰۰).
در قم، «بر اساس اعلام دانشگاه پزشکی در ۲۴ ساعت گذشته ۲۱ نفر بر اثر کرونا جان خود را از دست دادند در حال حاضر ۹۶۶بیمار بستری هستند که حال ۲۳۶نفر وخیم است» (تلویزیون رژیم ۵ شهریور۱۴۰۰).
در ایلام، «تعداد ابتلا، مرگ و میر و بستری از زمان شیوع کرونا تاکنون به اندازه مردادماه گذشته، تکان دهنده و بی سابقه نبوده، شمار قربانیان ۷ برابر و تعداد ابتلا و بستری بیش از۳ برابر شده و بیماران بدحال نیز در حال افزایش است.تخت های بیمارستانی در این استان تکمیل شده است وکسی را یارای مقابله با این ویروس نیست» (ایرنا ۵ شهریور ۱۴۰۰).
در خوزستان، معاون دانشگاه پزشکی دزفول گفت: «روزانه ۴۵۰ تا ۵۰۰ نمونه در دزفول گرفته میشود که ۵۵ تا ۶۰درصد مثبت میشوند. میزان ابتلا، اشغال تختهای بیمارستانی و مرگ و میر با شیب تند، صعودی است و وضعیت خراب است. اگر روند ابتلا با این سرعت و واکسیناسیون به این کندی ادامه یابد هر روز وضعیت بدتر میشود» (ایسنا ۵ شهریور۱۴۰۰).
در خراسان رضوی رئیس نظام پزشکی مشهد گفت: «وضعیت اصلا مناسب نیست. با توجه به اینکه دو هفتهی آینده قابل پیشبینی نیست، قطعا شرایط همچنان بحرانی خواهد بود. اگر واکسیناسیون گسترده انجام نشود با پیک های بعدی مواجه می شویم» (ایلنا ۵ شهریور ۱۴۰۰).
در کرمانشاه، دانشگاه پزشکی کرمانشاه اعلام کرد: «رکورد تعداد بیماران بستری در استان هر روز شکسته میشود. ۱۴۱۱ بیمار بستری هستند که ۲۰۹ نفر روی تختهای ICU هستند» (خبرگزاری پاسداران ۵ شهریور۱۴۰۰).
دبيرخانه شوراي ملي مقاومت ايران
۵ شهریور ۱۴۰۰ (۲۷ اوت ۲۰۲۱)