فاجعه كرونا در ايران: آمار جانگداز قربانيان در ۴۸۰ شهر از ۲۱۲ هزار نفر بيشتر است
• رییسی: خیز بیماری در بعضی استانها شروع شده. هرمزگان خوزستان یزد، گیلان مازندران گلستان آذربایجان غربی و لرستان. تهران و البرز همچنان در وضعیت زرد قرار دارند
• استاندار لرستان: بستری هاي هفته گذشته نسبت به هفته قبل از آن ۲۰ تا ۲۵ درصد افزایش یافته است
• رئیس شبکه بهداشت بندرماهشهر: افزایش سه برابری مبتلایان باعث شد شب گذشته با کمبود تخت مواجه شویم. اگر وضع به همین منوال پیش رود مطمئنا با پیک شدیدی مانند تابستان که تعدادی زیادی را از دست دادیم، مواجه خواهیم شد
• دانشگاه پزشکی کرمان: ۱۰درصد افزایش بستری نسبت به هفته پیش داریم و بیماران بستری درصد بد حال بودنشان افزایش یافته است
• دانشگاه پزشکی اراک: احتمال وقوع پیک چهارم در استان مرکزی زیاد است.
سازمان مجاهدين خلق ايران بعد از ظهر امروز شنبه ۱۸ بهمن ۱۳۹۹ اعلام كرد آمار جانگداز جانباختگان كرونا در ۴۸۰ شهر از ۲۱۲ هزار نفر بيشتر است. شمار قربانيان در آذربایجان غربی به ۷۸۱۳ نفر، در اصفهان به ۱۳۵۲۵ نفر، در تهران به ۵۱۰۴۱ نفر، در چهارمحال و بختیاری ۱۷۰۰ نفر، در خراسان رضوی به ۱۴۲۶۰ نفر،در خوزستان به ۱۰۵۵۰ نفر، در زنجان به ۲۲۸۵ نفر، در قزوین به ۲۳۳۹ نفر، در کهگیلویه و بویراحمد به ۱۵۷۴ نفر، در گلستان به ۵۴۸۹ نفر، در گیلان به ۷۵۵۶ نفر، در لرستان به ۸۶۲۸ نفر، در مازندران به ۸۷۹۷ نفر، در هرمزگان به ۲۲۴۰ نفر و در یزد به ۳۸۹۲ نفر رسیده است.
در حاليكه با افزايش شمار جان باختگان خشم عمومي نسبت به تعلل رژيم در خريد واكسن افزايش مي يابد، روحاني امروز با دجالگري هر گونه انتظاري را براي واكسيناسيون به موقع منتفي كرد و گفت: واكسن «مشکلات خاص خودش را دارد. ما در ایران یک جمعیت ۸۰ میلیونی ۸۴ میلیونی هستیم و بايد یک عدد قابلملاحظهای واکسن به آنها تزریق بشود و لذا ما بر مبنای اولویت داریم کار را شروع میکنیم حالا اگر همه واکسن هم فراهم باشد امکانات تزریق بهگونهیی نیست که در یک روز و دو روز بشود انجام داد، ۷ ماه ۸ ماه ۱۰ ماه حالا سرعت بگیریم ۵ ماه ۶ ماه زمان میبرد… بنابراین ما باید تا یکسال آینده خودمان را آماده کنیم».
رییسی سخنگوی ستاد کرونا از دو برابر شدن شهرهای نارنجی خبر داد و از خيز بيماري در استانهاي «هرمزگان، خوزستان، یزد، گیلان، مازندران، گلستان، آذربایجان غربی و لرستان» خبر داد و گفت «هفته گذشته در دو استان شهر نارنجی داشتیم، الآن در آذربایجان شرقی، اصفهان، خراسان شمالی، سمنان، کرمانشاه، گیلان، مازندران، گلستان، هرمزگان، همدان، یزد» شهر نارنجي داريم و «استان و شهر تهران و البرز همچنان در وضعیت زرد قرار گرفته است»(تلویزیون رژیم ۱۸ بهمن).
در لرستان، استاندار گفت: «بستري ها طی یک هفته گذشته نسبت به هفته قبلتر۲۰ تا ۲۵ درصد افزایش یافته است. ابتدا تعداد بیماران سرپایی، سپس بستری ها و پس از آن آمار فوتی ها بالا خواهد رفت» (ایرنا ۱۸ بهمن).
در خوزستان، رئیس شبکه بهداشت و درمان بندرماهشهرگفت: «افزایش سه برابری مبتلایان باعث شد شب گذشته در سطح شهرستان با کمبود تخت مواجه شویم. اگر وضع به همین منوال پیش رود مطمئنا با پیک شدیدی مانند تابستان گذشته که تعدادی زیادی از همشهریان را از دست دادیم، مواجه خواهیم شد»(خورنا ۱۶ بهمن).
در کرمان، رییس دانشگاه پزشکی از افزایش ۱۰درصد بستری خبر داد و گفت «بیماران بستری نیز درصد بد حال بودنشان افزایش یافته است» (ایرنا ۱۸ بهمن).
در اصفهان، «وضع اردستان به نارنجی تغییر کرد و خمینی شهر، شاهین شهر، شهرضا، گلپایگان، لنجان، مبارکه، نجفآباد و نطنز در وضعیت زرد قرار دارند. بستریها به۴۲۰نفر رسید که ۷۹نفرشان در بخشهای ICU هستند» (تلویزیون رژیم ۱۸ بهمن).
در آذربایجان غربی رئیس دانشگاه پزشکی گفت: «با بستری شدن ۷۷ بیمارجدید آمار بیماران بستری به ۳۹۲ نفر رسید كه ۱۲۷ نفر در ICU هستند. مجموع فوتیهای استان به ۳۵۳۲ نفر رسید» (خبرگزاری حکومتی مهر ۱۸ بهمن).
در سمنان، «چهار شهرستان در وضعیت زرد و گرمسار در رده نارنجی قرار دارد. آمارهای دانشگاههای علوم پزشکی سمنان و شاهرود از افزایش آمار ابتلاء و جان باختگان و احتمال ورود استان به پیک چهارم خبر میدهد» (خبرگزاری حکومتی مهر ۱۸ بهمن).
در گلستان، رئیس دانشگاه پزشکی گفت: «در حال حاضر گرگان، گنبدکاووس، کلاله، مینودشت، آزادشهر، رامیان، علیآباد کتول، آققلا، بندر ترکمن در وضعیت زرد هستند. ۳۶۸ بستری داريم كه ۷۵ نفر در ICU هستند» (ایسنا ۱۸ بهمن).
در آذربایجان شرقی، جانشین ستاد کرونا گفت: «هفته قبل هفت شهرستان در وضعیت زرد قرار داشتند، از شنبه این آمار به ۱۰ شهرستان زرد و یک شهرستان نارنجی تغییر یافته است» (ایرنا ۱۸ بهمن).
در مرکزی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی گفت: «مناطق زرد به هفت شهرستان افزایش یافت. نگرانی در خصوص پیک چهارم در استان زیاد است. وضعیت به شدت نگران کننده است» (ایرنا ۱۷ بهمن).
روزنامه حکومتی همدلي نوشت: «امروز، رتبهبندی واکسیناسیون، یکی از شاخصهای رقابت کشورها محسوب میشود. در جدول این رتبهبندی، نامی از ایران دیده نمیشود. امروز همدردی حکومتها با مردم در سرعت مبارزه آنها با کرونا و در این مرحله، سرعت در واکسیناسیون نشان داده میشود. اگر حکومتها به هر دلیلی کوتاهی کنند، این پدیده به جدایی بیشتر حکومت و ملت خواهد انجامید» (همدلی ۱۸ بهمن).
دبيرخانه شوراي ملي مقاومت ايران
۱۸ بهمن ۱۳۹۹ (۶ فوریه ۲۰۲۱)