سال ۱۳۹۶
قیام ایران- شماره ۱۰۱ : ادامه اعتصاب کارگران فولاد و نیشکر و اعتراضات دیگر اقشار محروم
اعتصابها و اعتراضات كارگران و زحمتكشان و اقشار مختلف مردم روز يكشنبه ۱۳اسفند در شهرهاي مختلف كشور ادامه يافت
- کارگران تمام بخشهای نیشکر هفت تپه اعم از کشاورزی،کارخانه، تجهیزات، خدمات و پشتیبانی و مهندسی در اعتراض به پرداخت نشدن مطالباتشان دست از کار کشیدند و در محوطه شرکت تجمع کردند. درخشانی مدیر کارخانه تلاش كرد كه مانع تعطيل بخشهاي مختلف كارخانه توسط كارگران شود كه به جايي نرسيد.
- کارگران فولاد اهواز به رغم بازداشت گروهي از همکارانشان و تهدیدهای دادستان رژیم برای دوازدهمین روز به اعتصاب خود ادامه دادند. فرهاد افشارنیا، رئیس دادگستری خوزستان، با وقاحت تمام علت بازداشت کارگران را تجمعات غیرقانونی و بدون مجوز آنها اعلام کرد. وی در همدستی با مالک کارخانه که از چپاولگران بزرگ وابسته به حكومت است گفت: این شرکت ورشکسته شده و دستگاههای مختلف دولتی، بانکها و بخش خصوصی هم از این شرکت طلبکار هستند.
- گروهي از کارگران شرکت تولید تجهیزات سنگین (هپکو) اراک به دنبال عملی نشدن وعده های ماه گذشته وزیر کار روحانی و عدم پرداخت هشت ماه حقوق و حق بیمهشان به تهران آمدند و در مقابل شرکت خصوصی سازی دست به اعتراض زدند. ماه گذشته حدود هزار تن از کارگران هپکو در خیابانهای اراک تظاهرات كردند.
هپکو با ۴۲سال سابقه بزرگترین تولید کننده ماشین آلات راهسازی خاورمیانه است كه بر اثر سیاست خائنانه رژیم به ورطه نابودی کشیده شده و توليد آن از ۳۰۰۰دستگاه به ۱۰۰دستگاه افت پیدا کرده است. ظرفیت اشتعال آن نیز از ۳۰۰۰کارگر به ۹۰۰تن کاهش یافته است که حقوق آنها نيز پرداخت نميشود.
- گروهی از مردم هشتگرد در اعتراض به غصب زمینهایشان دست به تجمع زدند. این زمینها به فرمانداری رژیم و بنياد حکومتی «جانبازان» واگذار شده است.
- کارکنان اداری آموزش وپرورش بابل در اعتراض به پرداخت نشدن یک سال اضافه کاری خود دست از کار کشیده و اعتصاب کردند.
- کارکنان شرکت آهاب (از پیمانکاران خط ٦مترو تهران) در اعتراض به پرداخت نشدن هفت ماه حقوق عقب افتاده خود دست به تجمع زدند.
- کارگران راهآهن تبریز در اعتراض به حقوق عقب افتادهشان تجمع کردند. کارگران پلاکاردی را حمل میکردند که روی آن نوشته شده بود: ما حق قانونی خودمان را میخواهیم.
- کارگران شرکت برق سازه کویر یزد در اعتراض به پرداخت نشدن شش ماه حقوق عقبافتاده خود مقابل این شرکت تجمع کردند.
- کارگران فضای سبز شهرداری سربندر (بندر موسوم به خمینی) در استان خوزستان برای دومین روز متوالی در اعتراض به پرداخت نشدن حقوقشان در مقابل شهرداری تجمع کردند.
- کارگران شرکت کیسون در پروژه خط دوم راه آهن بافق به زرین شهر؛ در ایستگاه ورزنه اصفهان برای ششمین روز متوالی دست به اعتراض زدند.
- جمعی از غارتشدگان تعاونی اعتباری ولیعصر رباط کریم و بهارستان در اعتراض به بلاتکلیفی سپردههای خود در مقابل مجلس رژیم در تهران تجمع کردند.
- روز شنبه ۱۲ اسفند، صدها تن از جوانان بیکار روستاهای بخش چغامیش دزفول و منطقه دیمچه شوشتر که در مجاورت شرکت کشت و صنعت کارون قرار دارند برای دومین روز مقابل این شركت تجمع کردند. حمله مأموران گارد ضد شورش به معترضان که شعار مرگ بر بیکاری میدادند به درگیری کشیده شد. عوامل نیروهای سرکوبگر با شلیک گاز اشکآور و تیراندازی هوایی یکي از معترضان را مجروح و چهار تن را بازداشت کردند. نیروهای سرکوبگر به دنبال آن راههای ورود و خروج روستاهای منتهی به این شرکت را بستند. شرکت کشت و صنعت کارون از سال ۶۰ با اجاره بیش از ۳۰۰۰۰ هکتار از زمینهای این منطقه، قول داده بود صاحبان زمینها را در این شرکت استخدام کند اما هرگز به این وعده خود عمل نکرد. با واگذاری شرکت به پیمانکاران حکومتی و استخدام افراد غیربومی با دستمزدهای نازل، بیکاری و فقر در منطقه تشديد شده است.
شرکت کشت و صنعت کارون واقع در محدوده شهرستانهای شوشتر ، گتوند و دزفول با چهار دهه سابقه فعالیت، پیش از این با ۱۷هزار کارگر فعالیت می کرد، اما اکنون بر اثر انهدام اقتصاد کشور تعداد کارگران آن به کمتر از دو هزار نفر کاهش یافته است.
دبیرخانه شورای ملی مقاومت ایران
۱۴ اسفند ۱۳۹۶ (۵مارس ۲۰۱۸)