پیام‌های رئیس‌جمهور برگزیده شورا

پیام مریم رجوی به مناسبت روز جهانی كارگر – ۱۱ اردیبهشت ۹۴ – ۱ می ۲۰۱۵

مریم رجوی: اعتراض و مبارزه كارگران و تمام ملت ایران و پایداری مقاومت سازمانیافته‌‌اش دوران خجسته‌یی را نوید می‌دهد.

مریم رجوی، اول ماه مه (11اردیبهشت)، روز جهانی كارگر را به عموم كارگران و زحمتكشان ایران تهنیت گفت و گسترش اعتراضها و اعتصابهای كارگران ایران را نشانه عزم استوار آنها برای پایان دادن به نظام سركوب و غارت و بهره‌كشی و سرنگونی رژیم ولایت فقیه دانست.

وی خاطرنشان كرد كه شمار دست كم 1300 اعتصاب و تظاهرات و تحصن كارگران در سال 1393 و د‌هها اعتراض دیگر در هفته‌های اخیر گواه مقاومت و تسلیم ناپذیری كارگران ایران در برابر ستم ولایت فقیه است.

كارگران ایران در شرایطی به چنین رویارویی فزاینده‌یی علیه رژیم حاكم رو آورده‌اند كه از دوران قحطیهای پس از جنگ جهانی دوم به این سو، یعنی از 70 سال پیش ‌تاكنون، هیچگاه کارگران ایران تا این پایه گرفتار فقر و سركوب و بی‌‌حقوقی و ناامنی شغلی نبوده‌اند.

در پاییز سال گذشته بانک مرکزی رژیم اعلام کرد که هزینه خانوار ایرانی در سال گذشته ۳۱.۴ درصد نسبت به سال ۹۱ افزایش یافته است.[1]

این وضعیت كه بسیاری خانواده‌ها را به زیر خط فقر ساقط كرده، در مورد كارگران وخیمتر است.

به اعتراف مقامهای رژیم، «هم‌اكنون معیشت ۹۰ درصد جامعه كارگری كشور زیر خط فقر بوده و ۱۰ درصد باقیمانده نیز با خط فقر فاصله چندانی ندارند».[2] از سال ۸۴ تاکنون قدرت خرید کارگران ۷۳ درصد کاهش یافته است.[3] و «شکاف موجود بین دستمزد و مخارج خانوارهای کارگری که بیشتر از ۵۰ درصد کل شاغلان را تشکیل می‌دهند، باعث انجام فعالیتهای اجباری در بازارهای غیررسمی، دلالی، شب کاری، کار پاره وقت و مواردی از این دست برای امرار معاش شده است».[4]

هم‌چنین اگر چه حداقل دستمزد تعیین شده برای كارگران، فاصله زیادی با هزینه واقعی خانوارهای كارگری دارد، اما «در حال حاضر ۵ میلیون نفر کمتر از حداقل دستمزد مصوب ادارة کار را دریافت می‌کنند و بدون هرگونه بیمه و شناسنامه کاری هستند».[5]

در این میان «دستکم ۹۳ درصد کارگران با قراردادهای موقت یک ماهه تا یک ساله مشغول به کارند»[6] در نتیجه از حق بیمة درمانی و سوانح و حقوق بازنشستگی محرومند و دستمزد‌شان در پایین‌ترین سطح ممكن است. قربانیان اصلی این قرارداد‌های ستمكارانه‌ زنان كارگرند. آنها، هم ناچار به پذیرش مشاغل كم درآمد و پرزحمت با ساعات كار طولانی می‌شوند و هم در صف اول اخراجها قرار دارند. به نحوی كه با بروز کوچکترین مشكلی در وضعیت مالی هر كارخانه‌یی، زنان کارگر اخراج می‌شوند. در ۹ سال گذشته سالانه بیش از صدهزار زن از بازار کار ایران کنار رفته‌اند.[7] نرخ بیكاری زنان از شروع كار آخوند روحانی هم‌چنان در حال افزایش است و اكنون سه چهارم زنان تحصیلكرده قادر به یافتن شغل نمی‌شوند.[8]

به علاوه، در حالی كه مطابق آمارهای دولتی شمار زنان سرپرست خانوار دو میلیون و پانصد هزار نفر است.[9] از این تعداد فقط 18 درصد شاغل‌اند و بقیه شغلی ندارند و خانواده‌های‌شان در فقر دردناكی به سر می‌برند.

خبرهای دردناك خودكشی و خودسوزی كارگران كه در ماههای اخیر افزایش یافته یكی از پیامدهای همین شرایط است. در دی ماه گذشته سه تن از كارگران معدن آق دره شهرستان تكاب خودكشی كردند. در اسفندماه، یونس عساكره فرزند جوان مردم خرمشهر كه به دستفرشی اشتغال داشت و در فروردین ماه، حمید فرخی دستفروش زحمتكش تبریزی در آتش ظلم این رژیم خود راسوزاندند و با شعله‌های جانشان فریاد اعتراض خود را رساندند

و چه تكاندهنده و در عین حال شجاعانه است كه جوانان غیرتمند و معترض خوزستانی فریاد می‌زدند كه ما همه یونس هستیم! و این البته فریاد همه جوانان به پاخاستة ایرانی از شمال تا جنوب میهن است.

فقر و محرومیت كه با اخراجهای گسترده و نداشتن هرگونه امنیت شغلی برای كارگران همراه است، حاصل سیاست ضدانسانی رژیم ولایت فقیه است كه برای كاستن از آثار بحران، كارگران ایران را به یكی از ارزانترین و بی‌حقوق‌ترین نیروی كار جهان تبدیل كرده است.

سیاست قربانی‌كردن كارگران به خصوص توسط آخوند روحانی رئیس جمهور ولایت فقیه فعالانه دنبال می‌شود. لایحه‌یی كه وی تحت عنوان «رفع موانع تولید» به مجلس رژیم ارائه كرده و هفته گذشته از تصویب شورای نگهبان گذشت، موانع را از سر راه اخراج كارگران برمی‌دارد، بیش از گذشته شرایط تحمیل قراردادهای موقت به كارگران را فراهم می‌كند.

هزینه سرسام‌آور جنگ ضد مردمی علیه ملتهای سوریه و عراق و یمن و هزینه برنامة اتمی و موشكی به طور كامل بر دوش ملت ایران و كارگران محروم است و نظام ولایت فقیه برای حفظ خود از هرگونه كاهشی در این مخارج عظیم خودداری می‌كند.

بحران اقتصادی ایران كه در اساس ناشی از بحران مرگبار گریبانگیر حاكمیت آخوندهاست جز با سرنگونی این رژیم برطرف نخواهد شد.

مریم رجوی خطاب به كارگران و زحمتكشان دلیر ایران گفت: در روز جهانی كارگر همه شما را فرا می‌خوانم كه دست در دست دانشجویان، معلمان و سایر هموطنان به جان آمده مقاومت و اعتراض خود را برای سرنگونی رژیم ولایت فقیه گسترش دهید. و اعتراضهای خود را در پیوند با مقاومت سازمانیافته و با الهام از پایداری پیشتازان اشرفی در لببرتی هرچه بیشتر شعله‌ور سازید.

راه آزادی و برابری و عدالت از سرنگونی رژیم ولایت فقیه می‌گذرد. هر تغییری به‌دست خودمان امكانپذیر خواهد بود.

وی از عموم هموطنان خواست كه در یاری رساندن به خانواده های كارگران زندانی و تأمین خانواده های كارگران اخراجی از هیچ تلاشی فروگذار نكنند و تأكید كرد:

اعتراض و مبارزه كارگران و تمام ملت ایران و پایداری مقاومت سازمانیافته‌‌اش دوران خجسته‌یی را نوید می‌دهد كه در آن آزادیها‌ و حقوق بنیادین كارگران ایران تأمین شده باشد. نظامی كه در آن كارگران از حق تشكیل سندیكا و تشكلهای كارگری و حق اعتصاب و اعتراض و از امنیت شغلی و حق بیمه درمانی و بیكاری برخوردار باشند. و با برابری كامل زنان و مردان کلیه قوانین تبعیض‌آمیز نسبت به زنان لغو شده و كار كودكان ممنوع باشد.

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

1 ـ خبرگزاری حكومتی مهر- 17 آبان 1393

2 ـ علیرضا محجوب، رئیس ارگان حكومتی «خانه كارگر» و عضو مجلس رژیم، پایگاه خبری عصر دنا، 15 مرداد 1393

3 ـ محمد رضا زاهدی زاده، رئیس مجمع نمایندگان كارگران خوزستان، خبرگزاری حكومتی ایسنا- 3 دی 1393

4 ـ خبرگزاری مهر،2 شهریور 1393

5 ـ ابوی، عضو هیأت مدیرة كانون عالی انجمنهای صنفی كارگران، خبرگزاری مهر،2 شهریور 1393

6 ـ گزارش وزارت كار، خبرگزاری مهر، 2 آبان 1393

7 ـ گزارش مركز آمار ایران در اواخر سال 93 نشان می‌دهد كه نرخ بیكاری در میان زنان جویای كار از 32.6 درصد در سال 1384 به 43.4 درصد در سال 93 رسیده است، دویچه وله- 16 آوریل 2015

8 ـ محسن رنانی، همایش ملی بانوان، ایسنا 9 اردیبهشت 1394

9 ـ علی محمد ذوالفقاری، معاون كمیته امداد، خبرگزاری مهر 13 آبان 1392

 

دبیرخانه شورای ملی مقاومت ایران

11 اردیبهشت 1394 ( اول مه 2015)

Related Articles

Back to top button