سال ۱۳۹۲

قتل عام و اعدام دست جمعی در اشرف – شماره ۵۹

 شهادت تکان دهنده بومدرا در ژنو:امکان ندارد یونامی و سفارت آمریکا از محل گروگانها مطلع نباشند. آمریکا تلاش کرد حقایق حمله ۸ آوریل ۲۰۱۱ را بپوشاند، اما من گزارش را از طریق غیر معمول فرستادم.

 نامزد معاونت وزیر خارجه آمریکا نزد رئیس کمیته خارجی سنا متعهد می‌شود از عراق بخواهد گروگانها آزاد و حفاظت لیبرتی تأمین شود.

روز پنجشنبه ۲۸شهریور (۱۹سپتامبر)  دکتر طاهر بومدرا، مسئول حقوق بشر یونامی و مشاور یونامی درباره اشرف (۲۰۰۹ تا ۲۰۱۲) در شهادت تکاندهنده اش در مقر ملل متحد در ژنو گفت: «اشرف به شدت حفاظت شده است. هیچ کس و هیچ چیز نمیتواند بدون آمادگی از قبل و حمایت فعال پلیس و ارتش عراق در آن نفوذ کند…در هر گوشه کمپ برجهای مراقبت مستقر هستند… هیچ چیز نمیتواند وارد اشرف شود و دیده نشود… اکنون وقتی میشنوم شکهایی وجود دارد که چه کسی مرتکب حمله اخیر به اشرف شده، برایم تکاندهنده است… من در مورد حمله آوریل ۲۰۱۱ تحقیقات کردم و به طور مستقیم با عاملان جنایت صحبت کردم. آنها تلاش کردند اشرفیها را مقصر جلوه دهند اما در نهایت قبول کردند که این کار را کرده اند».

او افزود:  «هیچ اتفاقی بر سر اشرفیها نمی آید که یونامی از آن خبر نداشته باشد. ”پوُلاد”، ”میلاد” و ”دی اس اس” سه نهاد امنیتی در یونامی هستند، که با پلیس و ارتش عراق و رئیس ستاد ارتش و مسئول امنیت نخست وزیری در ارتباط مستمر هستند. من به شما میگویم این کار توسط ارتش عراق انجام شد، توسط دفتر نخست وزیری هماهنگ شد و دستور آن را فالح فیاض، مشاور امنیت ملی صادر کرده است. امیدوارم مطبوعات و کارکنان سازمان ملل من را به چالش بکشند».

آقای بومدرا تاکید کرد:«همتایان من در سفارت آمریکا تلاش کردند بر حقایق سرپوش بگذارند. آنها به من گفتند  وضعیت از کنترل خارج شد و ارتش عراق نمیتوانست وضعیت را از نزدیک مانیتور کند. آمریکاییها ۱۰ آوریل وارد اشرف شدند اما به من اطلاع ندادند، در حالی که ما یک قراردادهای کاری داشتیم و همدیگر را مطلع میساختیم. آمریکایی ها سکوت پیشه کردند. من در روز ۱۳آوریل به  اشرف رفتم… گزارش قتل عام به روشهای غیر معمول به ژنو فرستاده شد چرا که من اجازه نداشتم گزارش را از کانال معمول ارسال کنم. اگر من به روش غیر معمول نمیفرستادم، آن را میپوشاندیم».

طاهر بومدرا در مورد محل هفت گروگان اشرفی گفت: « امکان ندارد یونامی و سفارت آمریکا خبردار نباشند که آنها کجا هستند… وقتی ۳۶ نفر در سال ۲۰۱۱ از خالص برده شدند، آنها به نوعی ناپدید شدند. من دنبال کردم، در منطقه سبز بغداد بودند، ۵۰متری مقر یونامی. ۵۰متری ریاست جمهوری عراق. آنها در ساختمانی بودند که تابلوی ورودی آن نوشته شده بود «شورای عالی آموزش ملی». آنها از آموزش ملی به عنوان زندان مخفی استفاده میکردند. من در حضور افسران امنیتی عراقی به آنها گفتم شما همسایگان من هستید و هر روز از شما بازدید میکنم. روز بعد آنها را جابه جا کردند».

در  روز ۱۹سپتامبر، همچنین سناتور رابرت منندز،  رئیس کمیته خارجی سنای آمریکا در جلسه استماع سفیر پاترسون نامزد وزیر خارجه برای معاونت خاورنزدیک تأکید کرد: «من همچنین از شکست عراق در حفاظت از جامعه  مجاهدین خلق در کمپ اشرف و کمپ لیبرتی خشمگین هستم که در آخرین مورد موجب کشته شدن ۵۲ نفر و ربوده شدن هفت نفر شد که گروگان گرفته شده اند. من انتظار دارم که عراقیها مسئولان را پیدا کنند و برای اعمالشان مجازات کنند. من همچنین عراقیها را مسئول امنیت کسانی که در کمپ لیبرتی هستند میدانم و امیدوارم که دولت همین پیام را برای آنها بفرستد». سناتور منندز از سفیر پاترسون سوال کرد: «آیا شما به من متعهد می‌شوید که به دولت عراق به طور بسیار روشن بگویید آنها در قبال افرادی که در کمپ لیبرتی هستند و … همچنین بازگشت هفت گروگان که از کمپ اشرف ربوده شده اند، مسئولیت دارند ؟» سفیر پاترسون پاسخ داد: «بله من متعهد میشوم».

 دبیرخانه شورای ملی مقاومت ایران

۳۱شهریور۱۳۹۲ (۲۲سپتامبر۲۰۱۳)

 

نوشته های مشابه

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا