اشغال اشرف – شماره ۱۲۷
مقاومت ایران دیگر حاضر به گفتگو درباره جابهجایی ساکنان اشرف در داخل عراق نیست.
خانم رجوی: بهدنبال اظهارات نمایندگان جلسه استماع کنگره آمریکا: از این پس مسئولیت هر خونی که در اشرف ریخته شود، برعهدهایالات متحده است مقاومت ایران دیگر حاضر به گفتگو درباره جابهجایی ساکنان اشرف در داخل عراق نیست.
بهدنبال جلسه استماع زیرکمیته خاورمیانه و آسیای جنوبی کنگره آمریکا، در روز چهارشنبه، ۵مردادماه، خانم مریم رجوی، رئیسجمهور برگزیده مقاومت ایران، اعلام کرد
همچنانکه نماینده روهرا باکر در جلسه استماع به مقامهای ارشد وزارتخارجه آمریکا خاطرنشان کرد: از این پس مسئولیت هر خونی که در اشرف ریخته شود، برعهدهایالات متحده است.
علاوه بر این، همچنانکه نماینده تدپو خاطرنشان کرد: کمیته خارجی کنگره آمریکا به اتفاق آرا با جابهجایی مجاهدان اشرف در داخل عراق مخالف است و این الحاقیه پس از ارائه و تصویب در کنگره و سنا قانون میشود.
نماینده تدپو در این استماع کنگره اعلام کرد جابهجایی در داخل عراق خواست مشترک رژیمهای ایران و عراق است.
خانم رجوی افزود: «از اینرو، مقاومت ایران دیگر به هیچوجه و به هیچ قیمت و در هیچکجا حاضر به گفتگو درباره جابهجایی ساکنان اشرف در داخل عراق نیست. مگر اینکه دولت آمریکا اعلام کند که حفاظت آنها را با نیروهای آمریکایی تا انتقال به کشورهای ثالث برعهده بگیرد».
در جلسه استماع ۵مردادماه که با شرکت جفری فلتمن، معاون وزیر خارجه در امور خاورنزدیک و مایکل پویزنر، معاون وزیر در امور حقوقبشر، بهعنوان شاهد، تشکیل شد، شماری از خانوادههای مجاهدان اشرف نیز حضور داشتند.
نماینده تدپو ضمن اعتراض به بیعملی وزارتخارجه درباره ۳۰۰بلندگو، بهویژه پس از تذکرات قبلی کنگره به وزارتخارجه در همین زمینه گفت: «از زمانی که ما صحبت کردیم، دولت عراق کمپ اشرف را تصرف کرده است. ۳۴تن را به قتل رسانده است… یکی از دلایلی که آنها بهعنوان بهانه استفاده کردند، این حقیقت است که وزارتخارجه به نامگذاری ام.ای.کا بهعنوان سازمان تروریست خارجی ادامه میدهد… وقتی که من همراه اعضای این کمیته، با آقای مالکی برای مدت تقریباً ۲ساعت صحبت کردیم و گفتیم که میخواهیم برویم و از ساکنان کمپ اشرف دیدن کنیم و بیان آنها را از وقایع بشنویم، البته که ما از آن محروم شدیم. او نمیخواست که ما طرف دیگر را بشنویم که احتمالأ حقیقت را میگفتند. او گفت یک دلیل که با ساکنان کمپ اشرف از سوی عراق اینگونه رفتار میشود این است که وزارتخارجه آمریکا به حفظ نامگذاری آنها بهعنوان سازمان تروریست خارجی ادامه میدهد».
نماینده روهرا باکر در این جلسه گفت: «تا این زمان، تا قبل از کشتار، ما به ساکنان اشرف تعهد داده بودیم که از آنها در برابر وقایعی مانند کشتار از جانب عراقیان حفاظت خواهیم کرد. ما مثل هلندیها در بالکان عمل نکنیم… وزارتخارجه سالیان است پافشاری میکند که آنها را بهعنوان تروریست نامگذاری کند. ما آنها را تروریست نامیدهایم تا به ملایان دیکتاتور در ایران لطف کنیم. این به قتلعام ۳۵شهروند بیگناه و جراحت صدها تن دیگر انجامیده که غیرمسلح بودهاند. حداقل وزارتخارجه میباید شب کار میکرد و فردا صبح اعلام میکرد که آنها دیگر در لیست تروریستی نیستند. چرا که مسأله در اینجاست… برای ثبت این را بگویم که نماینده کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل ۲هفته پیش در دفتر من بود و مشخصاً او به من گفت که ”نامگذاری تروریستی ساکنان کمپ اشرف توسط آمریکا مانع اصلی در استقرار این افراد در مکان جدیدی است“. و حالا هم، این برای شما ثبت شده است… هرکس که تصمیمگیری کرده که آنها را از لیست خارج نکند، و آن فرد هرکس که باشد، احتمالاً میخواهد لطفی به دیکتاتوری ملایان بکند و دارد با زندگی افراد غیرمسلحی بازی میکند که پیش از این مورد قتلعام قرار گرفتهاند. و من امیدوارم که شما به وزارتخارجه برگردید و بگذارید که آنها بدانند که مسئولیت مرگ این افراد غیرمسلح به عهده شماست. بهخاطر اینکه کاری به سادگی خارج کردن آنها از لیست را انجام نمیدهید».
نماینده براد شرمن گفت قطعنامه ۲۳۱ که توسط خود وی و رئیس کمیته خارجی ارائه شده است، «دولت آمریکا را تشویق میکند که هر کار ممکن را برای حصول اطمینان از حفاظت جانی ساکنان اشرف انجام دهد. با توجه به اینکه همین ۸آوریل اخیر، نیروهای عراقی استفاده از زور علیه ساکنان کمپ را آغاز کردند. حدود ۳۴نفر کشته شدند و صدها تن مجروح شدند. من باید همچنین خاطرنشان کنم که سفیر عراق در تلاش برای سلب هرگونه مسئولیت در این مورد، اشاره میکند که سازمان مجاهدین در لیست تروریستی قرار دارد. ما باید از ساکنان اشرف حفاظت کنیم».
دبیرخانه شورای ملی مقاومت ایران
۶مرداد ۱۳۹۰ (۲۸ژوییه ۲۰۱۱)