دیدارها و حمایت‌های بین‌المللی

بحث پارلمانی پیرامون نقض حقق بشر و حمایت از قیام ایران در مجلس اعیان انگلستان

روز دوشنبه ۳ اسفند, در یک بحث پارلمانی در مجلس اعیان انگلستان، با حضور نماینده دولت, شماری از اعضای پارلمان, نقض حقوق بشر در ایران را محکوم کردند و به حمایت از قیام مردم ایران پرداختند.
این بحث پارلمانی به دنبال طرح سوالی توسط  لرد کوربت رئیس کمیته پارلمانی ایران آزاد و نیز رئیس فراکسیون حزب کارگر در مجلس اعیان, از دولت انگلستان, پیرامون اقدامات دولت در زمینه نقض حقوق بشر در ایران تشکیل شد.

در ابتدای جلسه, لرد کوربت با اشاره به تظاهرات مردم در ۲۲ بهمن گفت: این قیام در حالتی صورت گرفته است که رژیم تنها در تهران ۷۰۰۰۰ نفر از نیروهای خود را برای سرکوب قیام به کار گرفت. علاوه براین, این قیام در شهرهای دیگر نیز به صورت گسترده ادامه داشت و رژیم حاکم بر ایران و آخوندها را مستاصل کرده بود. اخبار حاکی از این است که رژیم آخوندها در تهران حدود ۵۰۰ نفر را دستگیر کرده و این دستگیریها در شهرهای دیگر نیز وجود داشته است. در سخنرانی احمدینژاد مردم با شعار مرگ بر ولایت فقیه و مرگر بر دیکتاتور, اعتراض خود را نسبت به احمدی نژاد اعلام کردند.
 لرد کوربت هم چنین گفت رژیم آخوندی از مقاومت مردم ایران و از آلترناتیو موجود به شدت ترس و وحشت دارد و قیام کنندگان را به جرم هواداری از سازمان مجاهدین خلق ایران که بزرگترین نیرو در آلترناتیو شورای ملی مقاومت است با نام محاربه و دشمنی با خدا به اعدام محکوم می کند. 
وی هم چنین به تظاهرات ۱۰۰۰۰ نفره در مقابل زندان اوین اشاره کرد و از دولت انگلستان خواست تحریم رژیم ایران را به طور جدی در دستور کار قرار دهد.
 پس از لرد کوربت, لرد آرچر, وزیر دادستانی سابق به سخنرانی پرداخت و در سخنانش به این موضوع اشاره کرد که جواب رژیم ملاها چیزی جز تحریم نمی باشد و باید تحریم نفتی را در دستور کار قرار داد. 
بارونس گیبسون در سخنان خود به موضوع قیام و نقش زنان در قیام اشاره کرد و اظهار داشت با توجه به شجاعت و جسارت زنان ایرانی در قیام و با توجه به نزدیک بودن ۸ مارس, باید از این قیام و از اعتراضات مردم ایران و برای امید دادن به آنها به طور گسترده حمایت کرد.
لرد اندرسون طی سخنانی گفت: در شرایطی که ایران بالاترین نقض حقوق بشر را می کند و در شرایطی که ایران یکی از ۵ گروه آسیایی است که کاندیدای عضویت در کمیسیون حقوق بشر می باشد باید اقدامات مشخص و قاطعی در مقابل رژیم داشت.
لرد کینگ نیز سیاست مماشات را محکوم کرد و اظهار داشت که در شرایطی که نقض حقوق بشر در ایران صورت می گیرد, محکوم کردن به تنهایی مسئله ای را حل نمی کند و باید سیاست پراتیکی را به کار گرفت. 
لرد لی سخنران بعدی بحث پارلمانی؛ به دلیل نقض حقوق بشر شدید در ایران خواهان سیاست قاطع تری در مقابل رژیم آخوندها شد و سیاست مماشات را به شدت محکوم کرد.
بارونس رولینگز از حزب محافظه کار نیز به نقض حقوق بشر توسط رژیم اشاره کرد و در این باره که چه اقداماتی برای  محکوم کردن این وضعیت در حال انجام است شد, سوال کرد.
در انتها لرد برت نماینده دولت در پاسخ به تذکرات نمایندگان, به مواضع دولت اشاره کرد و گفت: شرایط نقض حقوق بشر در ایران در حال حاضر در مقایسه با بیست سال گذشته در بدترین وضعیت می باشد و این نه تنها حرف ما بلکه حرف بسیاری از ناظرین می باشد.
وی گفت رژیم در روز ۲۲ بهمن تمام امکانات ارتباطی را فلج کرد و ضمن تأیید سخنان لرد کوربت و لرد آرچر اعلام داشت که نقض حقوق بشر در ایران حتی از نقض حقوق بشر در چین بیشتر می باشد.
در این دیبیت, ِاما نیکلسون مهره شناخته شده مدافع ولایت فقیه در پارلمان انگلستان, به دفاع از مماشات با رژیم آخوندی پرداخت. که در پاسخ به وی لرد برت, نماینده دولت اظهار داشت که موضوع حقوق بشر یک پرنسیب بینالمللی است و هیچ ربطی به بحث فرهنگ ایران و سنت ایران ندارد و در این رابطه باید تحریم را در نظر داشت.
در پایان این دیبت با لرد کوربت و لرد آرچر در یک مصاحبه مطبوعاتی به توضیح مباحث طرح شده در این بحث پارلمانی پرداختند.

برای دیدن فیلم این بحث پارلمانی روی لینک زیر کلیک کنید. (بحث مربوط به ایران در یک چهارم پایانی این فیلم می باشد): 
بحث پارلمانی پیرامون نقض حقق بشر و حمایت از قیام ایران در مجلس اعیان انگلستان

Related Articles

Back to top button